Bergoglio pleit voor ‘geregistreerd partnerschap’ voor homoseksuelen en krijgt direct veeg uit de pan van Aartsbisschop Viganò: “Hij probeert een schisma uit te lokken”

In de documentaire ‘Francesco’ die gisteren in Rome in première ging, geeft (de ‘roze’) Bergoglio openlijk zijn goedkeuring aan ‘geregistreerd partnerschap’ voor homoseksuelen, wat zo goed als neerkomt op een burgerlijk homohuwelijk (het enige dat ontbreekt is het ‘ja-woord’). Dat werd wereldnieuws, en de media overlaadden hem met lof. Echter, hij kreeg onmiddellijk een veeg uit de pan van Aartsbisschop Viganò, die hem ervan beschuldigt een schisma uit te willen lokken. En opvallend: ook Mgr. Viganò noemt hem niet langer ‘paus Franciscus’, maar gewoon ‘Bergoglio’.

Aartsbisschop Viganò schreef:

De Vatican News website heeft het nieuws uitgebracht dat vandaag, in het Rome Film Festival een documentaire zal vertoond worden, met als titel Francesco, gemaakt door de regisseur Evgeny Afineevsky.

Deze documentaire – volgens wat Catholic News Agency en America Magazine berichtten – maakt verschillende uitspraken van Jorge Mario Bergoglio over het onderwerp homoseksualiteit publiek. Onder de verschillende uitspraken zijn deze twee in het bijzonder ontstellend:

 

“Homoseksuelen hebben een recht om een deel van de familie te zijn. Ze zijn kinderen van God en hebben een recht op een familie. Niemand zou buitengegooid moeten worden, of hierdoor ellendig moeten gemaakt worden.”

En:

“Wat we moeten creëren is een wet voor geregistreerd partnerschap. Op die manier zijn ze legaal gedekt. Ik heb daarvoor mijn nek uitgestoken.”
Men moet geen theoloog of moreel expert zijn om te weten dat zo’n verklaringen totaal heterodox zijn en een zeer grote bron van ergernis vormen voor de gelovigen.

Maar let goed op: deze woorden vormen gewoon de zoveelste provocatie waarmee het ‘ultra-progressieve’ deel van de hiërarchie op kunstzinnige wijze een schisma wil provoceren, zoals het al heeft geprobeerd te doen met de postsynodale exhortatie Amoris Laetitia, de wijziging van doctrine over de doodstraf, de Pan-Amazone-synode en de smerige Pachamama, en de verklaring van Abu Dhabi die nu opnieuw is bevestigd en verzwaard door de encycliek Fratelli Tutti.

Het lijkt erop dat Bergoglio brutaal probeert ‘de inzet te verhogen’ in een crescendo van ketterse bevestigingen, op zo’n manier dat het het gezonde deel van de kerk – waaronder bisschoppen, geestelijken en gelovigen – zal dwingen hem van ketterij te beschuldigen, om dat gezonde deel van de Kerk “schismatisch” en “de vijand van de paus” te verklaren.

Jorge Mario Bergoglio probeert enkele kardinalen en bisschoppen te dwingen zich af te scheiden van de gemeenschap met hem, waardoor hij niet zijn eigen verklaring wegens ketterij verkrijgt, maar eerder de verdrijving van katholieken die trouw willen blijven aan het eeuwige leergezag van de Kerk. Deze valstrik zou het doel hebben – in de veronderstelde bedoelingen van Bergoglio en zijn ‘magische cirkel’ – om zijn eigen macht te consolideren binnen een kerk die alleen nominaal “katholiek” zou zijn, maar in werkelijkheid ketters en schismatisch zou zijn.

Dit bedrog is gebaseerd op de steun van de globalistische elite, de reguliere media en de LGBT-lobby, waarvoor veel geestelijken, bisschoppen en kardinalen geen vreemden zijn. Laten we bovendien niet vergeten dat er in veel landen wetten van kracht zijn die iedereen strafrechtelijk bestraffen die sodomie verwerpelijk en zondig vindt of die de legitimering van homoseksueel “huwelijk” niet goedkeurt – zelfs als ze dat doen op basis van hun geloofsbelijdenis. Een uitspraak van de bisschoppen tegen Bergoglio over een kwestie als homoseksualiteit zou er mogelijk toe kunnen leiden dat de burgerlijke autoriteiten hen strafrechtelijk vervolgen, met goedkeuring van het Vaticaan.

Bergoglio zou dus niet alleen de “diepe kerk” aan zijn kant hebben, vertegenwoordigd door rebellen zoals vader James Martin, S.J., en degenen die de Duitse “synodale weg” promoten, maar ook de “diepe staat”. Het is niet verwonderlijk dat er in de documentaire ook een goedkeuring staat van de Democratische kandidaat bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, samen met een onthutsende veroordeling van het beleid van de regering-Trump, die ervan wordt beschuldigd families te scheiden die de Verenigde Staten illegaal willen binnenkomen, terwijl de realiteit is dat de president te maken heeft met mensenhandel en handel in minderjarigen.

Dus, terwijl het conservatieve Amerikaanse bisschoppen verboden is tussenbeide te komen in het politieke debat ter ondersteuning van president Trump, laat het Vaticaan zichzelf toe om zich terloops te mengen in de verkiezingen ten gunste van zijn democratische tegenstander, in overeenstemming met de censuur door sociale en nieuwsmedia van de ernstige beschuldigingen tegen de familie Biden.

Als katholieken zijn we geroepen om de kant te kiezen van degenen die het leven, het natuurlijke gezin en de nationale soevereiniteit verdedigen. We dachten dat we de Plaatsvervanger van Christus aan onze zijde hadden. We erkennen pijnlijk dat, in dit baanbrekend conflict, hij, die het Schip van Petrus zou moeten leiden, ervoor heeft gekozen de kant van de Vijand te kiezen om hem te laten zinken. Herinnerend aan de moed van de heilige pausen bij het verdedigen van de integriteit van het geloof en het bevorderen van de redding van zielen, kan men alleen maar opmerken: Quantum mutatus ab illis! [hoe veranderd van wat zij eens waren!]

+ Carlo Maria Viganò, Aartsbisschop

Bron: LifeSiteNews