Politie arresteert priester in Polen; priester uit Wales gaat ‘liever naar de cel’ dan zijn gelovigen nog de sacramenten te ontzeggen

Priesters komen almaar meer in het verzet tegen de “coronamaatregelen”, om de gelovigen te kunnen blijven voorzien van de HH. Sacramenten. Ze beseffen dat dit op de eerste plaats komt. Maar soms riskeren ze daarmee arrestatie. Dat blijkt uit een voorval in Polen, waar een priester van het altaar werd weggesleurd door de politie, tijdens de H. Mis. 

De Poolse politie verwijderde de Salesiaanse vader Michał Woźnicki van het altaar, uit zijn kamer in het Huis van de Salesianen in Poznan, waar hij de Tridentijnse Mis aan het celebreren was voor enkele gelovigen.

Woźnicki werd in 2016 al eens geschorst wegens zogenaamde “ongehoorzaamheid”, en uit zijn orde verwijderd in 2018. Hij bleef echter wonen in het Huis van de Salesianen in Poznan, waar hij een altaar in zijn kamer bouwde, om de H. Mis te kunnen opdragen, in het bijzijn van enkele gelovigen.

De priester houdt zich niet aan de strikte “coronamaatregelen”, en gebruikt geen mondmasker. Daarom belden de Salesianen de politie. Toen de agenten binnenvielen, zei Woźnicki dat ze moesten knielen voor het H. Sacrament. Maar één agent zei dat ze geen bevelen accepteren, en dat hij iedereen z’n identiteitskaart wilde zien, hen met “fysiek geweld” bedreigend.

Woźnicki wees naar de gemaskerde gezichten van de politiemannen, en besloot dat er “schurken” waren binnengedrongen in zijn kamer. Uiteindelijk werd de priester en de misdienaar door de politie weggedragen, terwijl de gelovigen aan het wenen waren.

Het is ook zo dat in Polen, waar handcommunie tot voor kort zo goed als onbestaande was, deze door de bisschoppen “verplicht” werd gemaakt en nu de norm is geworden, onder het mom van het “bestrijden van het coronavirus”. Gelovigen van de Vader Piotr Skarga Associatie hebben dan ook reeds billboards en affiches opgehangen in diverse steden, tegen de handcommunie.

Lockdown in Wales

In de provincie Wales in het Verenigd Koninkrijk heeft de overheid beslist dat de kerken weer drie weken moeten sluiten.

Vader David Palmer van het Ordinariaat van O.L.Vrouw van Walsingham, in Wales, die onlangs op Twitter schreef dat hij  ‘Paus Benedictus zo mist’, heeft zich op Twitter uitgelaten over de huidige lockdownmaatregelen in zijn provincie.

Hij schreef dat hij “zal gearresteerd worden” voordat hij “de sacramenten opnieuw onthoudt van het volk van God”. En hij voegt eraan toe dat hij spijt heeft van het zich terugtrekken tijdens de eerste lockdown.

“Eeuwig leven komt vóór dit leven… of ons geloof betekent niets.”

Bron: Gloria news