Overal ter wereld worden kerken in brand gestoken

Er lijkt een vlaag van haat tegen de Katholieke Kerk over de wereld te gaan. Overal ter wereld worden kerken in brand gestoken en heiligenbeelden vernield. 

Op 12 juli reed een man met zijn bestelwagen door de poorten van een kerk in Florida, in de VS, en stak die vervolgens met behulp van benzine in brand terwijl er parochianen in de kerk aanwezig waren voor de Zondagsmis.

The foyer of the Queen of Peace Catholic Church in Ocala sustained major damage after the incident on Saturday morning.

In Los Angeles, Californië, de VS, werd op 13 juli de historische San Gabriël Missiekerk in brand gestoken. De kerk is compleet vernield. De Missiepost werd gesticht door de Franciscaan Junipero Serra in 1771. Er werden ook al standbeelden van hem neergehaald.

‘It’s Heartbreaking’: Historic 249-Year-Old San Gabriel ...

San Gabriel Mission destroyed in early morning fire

Op 18 juli brak er brand uit in de kathedraal van Nantes in Frankrijk. Het bleek dat een migrant het doksaal met het orgel in brand had gestoken. De rest van de kathedraal kon worden gevrijwaard, maar het doksaal is compleet afgebrand en vernield.

Historic Nantes cathedral damaged by fire

Op 1 augustus werd een brandbom gegooid in de kathedraal van Manugua in Nicaragua, waar zich een eeuwenoud miraculeus kruisbeeld bevindt, dat ooit nog door Paus Johannes Paulus II werd bezocht en vereerd. Het beeld is volledig verkoold en het interieur van de kathedraal zwartgeblakerd.

Terry Anzur Travel Blog: Managua in two hours or less

Managua cathedral fire a 'terrorist act,' says archbishop ...