Mgr. Georg Ratzinger vanmorgen overleden

De oudere broer van Paus Benedictus XV (Joseph Ratzinger), Mgr. Georg Ratzinger, is vanmorgen overleden in Regensburg, in het ziekenhuis. Hij was 96 jaar. 

Georg en Joseph Ratzinger werden op dezelfde dag priester gewijd (op 29 juni 1951). Joseph werd achtereenvolgens bisschop, aartsbisschop en paus. Georg werd koordirigent, domkapelmeester van de Dom van Regensburg en daarbij ook chef-dirigent van de Regensburger Domspatzen. Sinds 1967 was hij kapelaan van Zijne Heiligheid, en sinds 1976 ereprelaat van Zijne Heiligheid. Hij mocht zich vanaf dan ‘monseigneur’ laten noemen.

Nadat Paus Benedictus zich in 2013 had teruggetrokken, kwam zijn broer hem regelmatig bezoeken, en verbleef hij dan voor een tijdje in Rome.

Op 18 juni ondernam Paus Benedictus nog een reis naar Regensburg, om zijn zieke broer te bezoeken. Ze hebben toen een aantal keer samen de H. Mis gecelebreerd. Het was toen niet duidelijk wanneer, en of Benedictus zou terugkeren. Maar hij keerde verrassend genoeg vrij snel naar het Vaticaan terug, op 22 juni.

Vandaag, op 1 juli, is Mgr. Georg Ratzinger in het ziekenhuis van Regensburg overleden.

Requiescat in pace.

Paus Benedictus XVI is nu het laatste overlevende lid van de familie.

Bron: Vaticannews, Wikipedia