“Tweelingbroer van Jezus”, ‘paus’ Christoffel XVIII geëxcommuniceerd en tot de lekenstand gebracht

Paus Christoffel XVIII uit Abomey, Benin, werd op 11 juni door de Bisschoppen van Benin geëxcommuniceerd. En dit is geen grap!

Vader Matthias Vigan werd in 2009 als katholieke priester en exorcist in Benin (een Afrikaans land; tussen Togo en Nigeria) geconfronteerd met de bezeten tiener Vicentia Tadagbé Tchranvoukinn, die leed aan eetstoornissen en verlamming. Plots veranderde ze in een zogezegde zienster, genezer en ‘incarnatie van God’, zonder dat ze genas van haar eetstoornissen.

Vigan geloofde Vicentia en nam haar in zijn huis. En het volk begon te komen. In 2011 stichtten de twee een kerk: de ‘Kerk van Benamè”. Vicentia (een vrouw!)  noemt zich nu “Daagbo” (God) en “God de Heilige Geest, Schepper van Hemel en Aarde in het vlees.” Uiteraard pure godslastering.

Daagbo, ‘god de heilige geest’.

Priester Vigan werd paus van de sekte, onder de naam ‘Christoffel XVIII’. Hij noemt zich tevens de ‘tweelingbroer van Jezus Christus’ en heeft zichzelf omringd met ten minste acht ‘bisschoppen’ en heel wat ‘priesters’.

Bisschoppen van de ‘Kerk van Begamè’.

Hij werd als priester door de Katholieke Bisschoppen van Benin geschorst, en nu dus ook geëxcommuniceerd en tot de lekenstand teruggebracht. De sekte heeft een enorme aanhang. Duizenden mensen komen in stadia bijeen om te luisteren naar de twee.

De sekte oefent zelfs politieke invloed uit in Benin. Maar het is ook verwikkeld in fraudeschandalen.

Bron: Gloria.tv