Het visioen van de H. Paus Pius X over de paus die Rome ontvlucht

In 1909 en in 1914 kreeg de H. Paus Pius X visioenen over een toekomstige Paus die Rome zou ontvluchten.

In 1909, tijdens een Audiëntie voor het generaal kapittel van de Franciscanen, viel Paus Pius X plots in extase. Het volk wachtte in eerbiedige stilte. Toen hij terug bij bewustzijn kwam: schreeuwde hij het uit:

“Wat ik zie is vreselijk! Zal het mijzelf zijn? Zal het mijn opvolger zijn? Wat zeker is, is dat de Paus Rome zal verlaten, en in het verlaten van het Vaticaan zal hij over de dode lichamen van zijn priesters moeten wandelen. Vertel dit aan niemand terwijl ik nog leef.”

Dan, net voor zijn dood op 20 augustus 1914, kreeg hij een ander visioen:

“Ik heb één van mijn opvolgers gezien, met dezelfde naam (Joseph), die over de lichamen van zijn kudde vluchtte. Hij zal onderkomen vinden in een schuilplaats, maar na een korte tijd van respijt zal hij een wrede dood sterven. Respect voor God is verdwenen uit het hart van de mensen. Ze willen zelfs de herinnering aan God uitwissen. Deze perversiteit is niets minder dan het begin van de laatste dagen van de wereld.”

Zowel Pius X als Benedictus XVI dragen als voornaam ‘Jozef’ (Guiseppe = Joseph = Jozef). Jorge Bergoglio komt in alle geval op geen enkele manier in aanmerking voor deze profetie (Jorge = Joris).

Het feit dat Paus Benedictus XVI verrassend genoeg vandaag al terugkeert naar het Vaticaan wil zeggen dat de profetieën over de Paus die Rome verlaat of ontvlucht dan toch niet voor nu blijken te zijn. Misschien is Paus Benedictus ook zeer goed op de hoogte van de visioenen van de Zalige A.K. Emmerick en de reden dat hij er zo lang als mogelijk moet blijven?

We houden onze ogen open en blijven waakzaam en voorbereid. We blijven vertrouwen op de Heer, en laten we niet verslappen.