Verbod publieke Missen in Italië wordt door moedige priesters geschonden

De parochiepriester van Castello d’Agogna werd aan de politie gemeld, omdat hij zijn kerkdeuren niet had gesloten tijdens het opdragen van de H. Mis. Een andere priester deed hetzelfde, waardoor er volk binnen kon, maar de politie greep in. In Rome veegt rector Frans Xaver Brandmayr van de Kerk van Santa Maria dell’ Anima zijn voeten aan het verbod: hij draagt “private” missen op, maar iedereen is er welkom, en hij preekt en geeft de H. Communie.

Vader Alberto Antonioli van Trevenzuolo (bisdom Verona) celebreerde afgelopen zondag de H. Mis met één kerkdeur open. Daarom kwamen er enkele gelovigen binnen. De politie zag dit en maakte een proces verbaal op. De priester excuseerde zich daarna (helaas).

In Bedizzole (bisdom Brescia) brak de lokale burgemeester binnen in de kerk kort voordat de Mis begon, om er zeker van te zijn dat er geen gelovigen aanwezig waren. Tijdens de Mis stonden er twee politieagenten vóór de kerk. Na de Mis opende de priester opnieuw de deuren. De agenten liepen onmiddellijk de kerk in om te kijken of er niemand aanwezig was. De priester zei vervolgens tegen de agenten: “In de bar aan de overkant van de straat, waren ze afgelopen nacht tot 3 uur aan het feesten, maar jullie gingen hen niet controleren, niet?

In Rome dan, werd aangekondigd dat de Duits Nationale Kerk Santa Maria dell’ Anima alle Missen “privaat” zal celebreren. De rector, eerwaarde Franz Xaver Brandmayr verklaarde echter tegenover Vaticannews dat de gelovigen niet uitgesloten worden van deze Missen. Hij zal zijn “private Missen” luidop celebreren, hij zal preken en Communie uitreiken. Het afschaffen van publieke Missen gaat voor hem te ver. “Op dit moment moeten we de kerken openen. We moeten de mensen binnen laten, en hen uitnodigen om te bidden en zich te bekeren.” Daarom voegde hij eraan toe: “Als je onze kerk wil sluiten, zul je fysieke kracht moeten gebruiken om mij ertoe te dwingen.”

Italiaanse bisschoppen sluiten nu ook de kerken

Vanaf gisteren heeft de Italiaanse bisschoppenconferentie besloten om nu ook alle kerken volledig te sluiten tot zeker 3 april. Eerder waren publieke Missen reeds verboden, maar konden de mensen nog in de kerk om te bidden. Nu is ook dat niet meer mogelijk. Dit is nog nooit gebeurd in de hele geschiedenis van de Katholieke Kerk!

Nu vallen de maskers af en wordt duidelijk wie nog het geloof heeft, en wie niet.

“Zal de Mensenzoon bij zijn komst het geloof op aarde vinden?”  (Luk. 18,8)

Bron: Gloria.tv