Voor het eerst nu ook H. Missen verboden in België: burgemeester Lippens van Knokke-Heist verbiedt “alle erediensten” op zijn grondgebied

De Dominkanenkerk met klooster in Knokke-Heist. Foto: Wikimedia commons.

Voor het eerst worden in België nu ook H. Missen verboden. Het verbod komt niet van de bisschoppen, maar van (de omstreden) burgemeester Leopold Lippens in Knokke-Heist. In een bericht van het gemeentebestuur werd vandaag bekend gemaakt dat alle erediensten verboden worden tot en met 30 april, dus ook geen H. Mis op Pasen (12 april)!Uiteraard zijn priesters niet gehouden aan dit verbod. De “eredienst” kan dan wel verboden zijn door de stad, maar de priester moet blijven de H. Mis opdragen – desnoods in privé in een gesloten kapel of kerk, of in een huiskapel. Dit gebeurde ook in tijden van bvb. vervolging – o.a. tijdens de Franse Revolutie of de Reformatie, toen in veel steden ook de H. Mis verboden werd. En gelovigen die in Knokke-Heist wonen kunnen perfect naar de H. Mis in een nabijgelegen gemeente.


Advertentie