Heidens ritueel in de Vaticaanse tuinen, in aanwezigheid van Jorge Bergoglio

Aan de vooravond van de start van de Amazonesynode, en op het feest van St. Franciscus van Assisi, vond op 4 oktober in de Vaticaanse tuinen een heidense boomplantingsceremonie plaats, waar naast ‘inheemsen’ uit de Amazoneregio ook enkele Kardinalen en niemand minder dan Bergoglio zelf aanwezig waren. Bergoglio zegende onder andere een afgodsbeeld van de godin ‘Gaia’ (voorgesteld als een zwangere vrouw). Het Vaticaan is, onder leiding van Bergoglio, met een rotvaart aan het wegglijden richting heidendom en afgoderij.

De inheemse ‘stammenleiders’ uit de Amazone offerden in de Vaticaanse tuinen gebeden voor de aarde en de deelnemers bogen neer voor een afgodsbeeld van een zwangere vrouw (de ‘aarde-godin Gaia). De deelnemers plantten ook een boom in aarde van de Amazoneregio en India. Er werd ook aarde aangevoerd als symbool voor de vluchtelingen en migranten die “gedwongen” worden om hun woongebieden te verlaten “omwille van oorlog, armoede en ecologische vernieling”, en nog meer aarde van de Amazone, “aarde ondergedompeld in het bloed van diegenen die gestorven zijn in hun strijd tegen diens verwoesting [van de Amazone].”

Bergoglio maakte van deze ceremonie gebruik om de Amazonesynode, die afgelopen zondag van start is gegaan, “toe te wijden aan St. Franciscus van Assisi.”

Hieronder enkele beelden van de heidense afgodendienst in het Vaticaan:

Bergoglio krijgt op rituele wijze ringen aan zijn vinger gestoken.
Bergoglio zegent een afgodsbeeld van de aarde-godin ‘Gaia’.

De hele ceremonie kunt u hier bekijken:

Moet er nog zand zijn?

LifeSiteNew;  Vaticannews