Brits tribunaal veroordeelt dokter: “Geloof in Genesis 1:27 onverenigbaar met menselijke waardigheid, heeft geen plaats in Britse samenleving”


Een Britse dokter waarschuwde dat er een gevaarlijke precedent geschapen is nadat een tribunuaal oordeelde dat hij rechtmatig zijn ontslag kreeg wegens zijn weigering om transgendervoornaamwoorden te gebruiken. Zijn Christelijke waarden ‘botsen’ volgens dat tribunaal met die van de Britse samenleving.

Dr. David Mackereth werd ontslagen van zijn job aan het Departement voor Werk en Pensioenen nadat hij zijn manager vertelde dat hij, in een hypothetisch scenario, “nooit een 1,80 meter grote bebaarde man ‘mevrouw’ zou noemen.” Hij kreeg vervolgens zijn ontslag. De zaak werd vóór het Bediendentribunaal van Birmingham gebracht, die zei dat het overheidsdepartement elk recht had om Mackereth te ontslaan, en dat de Bijbelse overtuigingen van de dokter geen plaats hebben in de Britse samenleving.

“Geloof in Genesis 1:27, gebrek aan geloof in transgenderisme en het gewetensvol bezwaar tegen transgenderisme is in ons oordeel onverenigbaar met menselijke waardigheid en in conflict met de fundamentele rechten van anderen.”

Mackereth, die in beroep wil gaan, zegt dat dit oordeel diepgaande en verontrustende gevolgen heeft voor de vrijheid van meningsuiting en geweten in het Verenigd Koninkrijk.

RT