Bergoglio ontvangt delegatie van de ‘Bevrijd Lula Beweging’ die ijvert voor de vrijlating van de corrupte linkse pro-abortus ex-president van Brazilië Luiz Lula da Silva

Tijdens een lunch op 7 juli in het hoofdkwartier van de Jezuïeten in Rome, ontving Bergoglio een delegatie van de Braziliaanse “Bevrijd Lula Beweging”, waarbij hij een T-shirt overhandigd kreeg. Reeds in augustus vorig jaar betoonde Bergoglio zijn steun aan deze wegens corruptie gevangen gezette linkse pro-abortus en pro-LHBT ex-president van Brazilië. Luiz Lula da Silva, zoals hij heet, is lid van de socialistische “Werkerspartij.”

De dag na de ontmoeting postte Lula op zijn twitteraccount een foto van Bergoglio samen met vader Sosa, de Generaal Overste van de Jezuïeten en enkele leden van de beweging. Bergoglio krijgt een T-shirt van de beweging overhandigd.

Op 2 augustus 2018 verwelkomde Jorge Bergoglio nog drie medestanders van Lula da Silva: Celso Amorim, de voormalige Braziliaanse minister van Defensie en Buitenlandse zaken, Alberto Fernandez, een voormalige Argentijnse minister, en de Chileense minister Carlos Ominami. Tijdens deze ontmoeting, die meer dan een uur duurde, sprak Bergoglio met zijn gasten over de voormalige president van Brazilië, die regeerde van 2003 tot 2011. De delegatie wees op de toestand van Lula, die nu gevangen zit wegens corruptie, welke zijn supporters een “onrechtvaardige vorm van oorlog” noemen.

Als antwoord op deze ontmoeting, schreef Bergoglio persoonlijk een briefje als steun voor Lula da Silva, die een sterke pro-abortus en pro-homoseksuele president was. Hij schreef: “Aan Luiz Inacio Lula da Silva met mijn zegen, hem vragend om voor mij te bidden, Francisco.” Lula da Silva postte dit briefje onmiddellijk op zijn eigen Twitter-account. Carlos Ominami, één van de delegaten, zei toen achteraf dat Bergoglio de situatie van de gevangen Lula da Silva vergeleek met die van Jezus Christus.

Bron: Gloria.tv