Editoriaal: Zal de Notre Dame opnieuw worden geclaimd door de Vrijmetselarij?

Het lijkt er steeds meer op dat de brand in de Notre Dame aangestoken is. En het begint er ook steeds meer op te lijken dat de Notre Dame niet meer als een katholieke kathedraal zal herrijzen. Het katholicisme in Europa is op sterven na dood, we worden meer dan ooit gehaat door de wereld.

Op Pasen waren er verschillende aanslagen in kerken in Sri Lanka, waarbij honderden doden vielen. Toen figuren zoals Clinton en Obama hun “medeleven” betuigden, spraken ze niet over christenen, maar over “paasaanbidders” (letterlijk: “Easter worshippers”). Zelfs gewoon het woord “Christen” wordt zodanig gehaat dat de elite ze niet meer in de mond wil nemen. Op de koop toe verscheen er op Stille Zaterdag in de kranten in Vlaanderen weer een anti-christelijk artikel waarbij Jezus en Maria belachelijk werden gemaakt.

De Notre Dame die in de Goede Week afbrandde is een teken van de instorting van het Christendom en de overname van het ooit katholieke Europa door de heidenen. Tijdens de Franse Revolutie werd de Notre Dame voor even afgepakt van de katholieken en omgedoopt tot ‘Tempel van de rede.’ Het begint erop te lijken dat de vrijmetselarij dit gebouw opnieuw wil claimen. Eerst en vooral is de brand enorm verdacht. Er waren op het moment van de brand géén werkzaamheden aan de gang, en de elektriciteit was onlangs geheel vernieuwd (dus de bewering dat het kortsluiting was, is vrij ongeloofwaardig). Bovendien was er continu toezicht en bewaking en was er een geavanceerd brandalarmsysteem geïnstalleerd. Het “toeval” wil dat er die bewuste avond voor de eerste keer alarm afging rond 18u20 , waardoor een team naar het dak ging, maar er niets te zien was. Tot wel 20 minuten na dit eerste alarm was er rook noch vuur te zien, waardoor men dacht dat het vals alarm was. Toen het alarm daarna voor de tweede keer afging om 18u43 was het al te laat: het dak stond al in lichterlaaie. Achteraf bleek dat de computer de veiligheidsmensen de eerste keer naar het verkeerde deel van het dak zou hebben gestuurd…

Dan heb je de de toevallige aanwezigheid van Michelle Obama in Parijs, op een luxe-cruise op de Seine, op het moment van het afbranden van de kathedraal…. Op z’n minst vreemd te noemen.

Vervolgens zijn er de vele niet-katholieke miljardairs (sommige wellicht vrijmetselaars) die plots miljoenen doneren om de kathedraal herop te bouwen – vanwaar plots die interesse in een katholiek gebouw? En dan kondigt Macron aan dat er een wedstrijd zal worden gehouden voor het ontwerp van de nieuwe spits op het dak, zodat de kathedraal een “hedendaagse uitstraling” zou krijgen.  Een suggestie die reeds de ronde doet:

Opvallend is vooral dat men het kruis op de spits wil weglaten. En de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner, een socialist en vrijmetselaar, zei in een Twitter-video (16 april) na de brand in de Parijse kathedraal: “De Notre Dame is geen kathedraal“. Hij voegde eraan toe: “Ze is ons algemeen welzijn. Ze is waar we samenkomen. Ze is onze kracht. Ze is onze geschiedenis”.

Het afbranden van de kathedraal van Notre Dame in Parijs is geen alleenstaand geval. Alleen worden de andere kerken die afbranden of worden gevandaliseerd niet belicht in de media. In Frankrijk worden er dagelijks kerken aangevallen, waarbij er brand wordt gesticht of er vernielingen worden aangebracht (beelden kapot gesmeten, uitwerpselen rond gesmeerd…). Zo werd er op 17 maart 2019 nog brand gesticht in de Eglise St. Sulpice in Parijs. En eergisteren was er opnieuw een brand in een kerk, dit keer de Eglise de Notre Dame de Grâce in Eyguières.

Het christelijk Europa is verder aan het afbranden. Wij kunnen enkel maar bidden en volharden in deze beproeving.