Kruisweg in Rome was volgens de katholieke Italiaanse journalist Tosatti dit jaar een ‘reclamespot voor de immigratiebusiness’

Bergoglio woont de Kruisweg bij. Foto: Vaticannews.

De Kruisweg die Bergoglio voorging in het Romeinse Colosseum op Goede Vrijdag, was volgens de bekende Italiaanse Vaticaanjournalist Marco Tosatti een “reclamespot voor de immigratiebusiness.” De tekst van de overwegingen werd geschreven door zuster Eugenia Bonetti, die werkt met vrouwen die het slachtoffer zijn van mensenhandel.

Marco Tosatti.

Tosatti noemde haar tekst “ideologisch” en “politiek”, maar van “zeer lage politiek”, en het promootte volgens hem het kwaad – de mensenhandel (namelijk: de migratie) – welke ze beweert te bestrijden. Tosatti voegde eraan toe dat hij voor het eerst in jaren niet deel heeft genomen aan deze Kruisweg, zelfs niet via de tv.

In de kruiswegmeditaties ging het over de sociale problemen van deze wereld. Bonetti’s meditaties wilden ingaan op de “nieuwe vormen van kruisiging” die vandaag in onze samenleving gebeuren. De eerste statie (Jezus wordt ter dood veroordeeld) ging over de “schreeuw van de armen, de daklozen, de jonge mensen, de migranten en de kinderen.” Een andere statie ging over de mensenhandel en de wegwerpcultuur. En de laatste statie (de graflegging van Jezus) ging over de “nieuwe graven” van vandaag: “de woestijnen en de zeeën, waar mannen, vrouwen en kinderen die wij niet kunnen redden, hun eeuwige rustplaats vinden.”

De meditaties besloten met de hoop dat “Jezus’ dood de wereldleiders bewust mag maken over hun rol in het verdedigen van elke menselijke persoon.” “Moge Zijn Verrijzenis een baken van hoop, vreugde, nieuw leven, aanvaarding en gemeenschap zijn tussen alle mensen van alle religies.”

bron: Gloria.tv, Vaticannews