Crisis

VS trekt zich terug uit INF-verdrag, Trump dreigt met nucleaire wapenwedloop – Rusland heeft antwoord klaar

Trump heeft onlangs het INF verdrag uit 1988 opgeblazen (destijds ondertekend door Gorbatjov en Reagan), welke het ontwikkelen van nucleaire middellange-afstandsraketten aan banden legde. Het verdrag verbood het ontwikkelen van zowel korte-afstandsraketten (500–1000 kilometer) en middellange-afstandsraketten (1000–5500 km). Rusland waarschuwde voor de gevolgen. In 2002 blies Amerika ook al het ABM (anti-continentale raketten)-verdrag op, waarna de VS begon met het installeren van anti-raketsystemen in Europa, vlak aan Ruslands voordeur.

“Europeanen zullen gevangen zitten in het vizier van gelijk welk potentieel conflict tussen de VS en Rusland indien ze ermee akkoord gaan om Amerikaanse raketten te plaatsen,” zo zei de Russische president Poetin, “maar er is geen echte reden om Europa in zo’n gevaar te brengen.”

De Russische president stelde een scenario voor waarin de VS zich terugtrekt uit het INF verdrag en beslist om nucleaire raketten te plaatsen aan de Russische grens. “Indien ze in Europa ontplooid worden, zullen we natuurlijk op gelijkaardige wijze moeten reageren. Europese naties zouden moeten begrijpen dat ze hun territorium blootstellen aan de bedreiging van een mogelijke vergeldingsaanval.” Poetin zei dat hij het niet graag zou zien dat er een nucleaire opbouw zou plaatsvinden in Europa, omdat het continent zich dan in een kwetsbare situatie zou bevinden.

Moskou zei nog dat de VS effectief een nieuwe wapenwedloop zou lanceren, indien het unilateraal het akkoord verlaat. De NATO-baas Jens Stoltenberg stelde Rusland intussen gerust dat het niet van plan is om meer nucleaire wapens in Europa te stationeren.

Onlangs was Amerikaans Nationaal Veiligheidsadviseur Bolton in Moskou om de zaak met Poetin te bespreken, maar Bolton zei na de gesprekken dat Trump toch doorgaat met zijn beslissing. Poetin stelde voor dat hij en Trump elkaar zouden ontmoeten in Parijs tijdens de herdenking van de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand van WOI.

Trump

Eergisteren dreigde Trump Rusland en China ermee dat Washington z’n nucleair arsenaal zal uitbreiden, totdat “mensen tot hun zinnen komen.” Trump zei dat zijn woorden gericht waren tot Moskou en Peking. “Rusland heeft zich niet gehouden aan het akkoord,” zo zei Trump aan verslaggevers buiten het Witte Huis afgelopen maandag, zonder af te komen met bewijzen om zijn beweringen te staven. “Totdat mensen tot hun zinnen komen, zullen we het opbouwen”, aldus Trump, verwijzend naar het nucleair arsenaal. Toen men hem vroeg als dit als een bedreiging moet worden gezien, zei hij “ja”. “Het is een bedreiging aan het adres van wie je maar wil. Dit omvat China, dit omvat Rusland.”

Dan bofte Trump nog over hoeveel geld de VS heeft: “De VS heeft veel meer geld dan gelijk wie,” implicerend dat een wapenwedloop niet als een last zou gezien worden, “Dat spelletje kun je niet met mij spelen.”

Trump vergat daarbij te vermelden dat de VS ’s werelds grootste schuldenberg aller tijden heeft: een verbijsterende $21.000 miljard! Iedere 4 seconden komt daar $100.000 bij. En bovendien staat de Amerikaanse economie op instorten. De beurzen zitten al de hele maand oktober in een neerwaartse trend, Wall Street was gisteren in paniekmodus en economisch expert en CEO van Euro Pacific Capital, Peter Shiff, waarschuwde dat alle tekenen er zijn dat het binnenkort heel slecht kan gaan, want de FED verhoogt opnieuw de interestvoet en daardoor wordt het voor de VS duurder om de schuld af te betalen, wat zal leiden tot een economische instorting: “Ga weg van de Amerikaanse dollar, want die zal het grootste slachtoffer zijn, samen met de Amerikaanse levensstandaard.”

“Trump wil een nieuwe nucleaire wapenwedloop en een militaire ruimtewedloop beginnen (Trump beval het Pentagon onlangs tot het uitbouwen van, jawel, een militaire ruimtemacht, om ook daar de Amerikaanse dominantie te verzekeren), het gaat dus allemaal over het spenderen van meer geld, dus Trump wil meer geld spenderen en tegelijkertijd belastingen verminderen. Dat is compleet roekeloos,” aldus Shiff. Alles is nu precies zoals het was in oktober 2008, maar een stuk erger. Michael Snyder van The Economic Collapse blog waarschuwt al dagen aan een stuk dat het voor de deur staat, net zoals in 2008.

Over de ‘Star Wars’ die Trump wil lanceren zei hij in juni: “Voor zoveel jaren werden onze dromen van verkenning en ontdekking echt verkwanseld door politiek en bureaucratie. En we hebben dat omver geworpen. Mijn administratie is Amerika’s erfenis van ’s werelds grootste ruimtevarende natie aan het herclaimen. De essentie van het Amerikaanse karakter is om nieuwe horizonten te verkennen en nieuwe fronten te temmen. Maar onze bestemming, voorbij de aarde, is niet enkel een kwestie van nationale identiteit, maar een kwestie van nationale veiligheid. Het is niet genoeg om Amerikaanse aanwezigheid in de ruimte te hebben, we moeten Amerikaanse dominantie hebben in de ruimte.” Trump besloot: “Ik beveel hierbij het Departement van Defensie en het Pentagon om onmiddellijk te beginnen met het proces dat noodzakelijk is om een ruimtemacht te creëren als de zesde tak van het leger.”

Antwoord van Rusland

Militair expert Konstantin Sivkov zei dat Rusland als antwoord de mogelijkheid moet ontwikkelen om de VS in één klap te vernietigen, indien het de VS wil overtuigen om de nucleaire wapenwedloop te beëindigen en terug te keren naar de onderhandelingstafel. “Om de agressie van het Westen tegen te gaan, zou Moskou niet moeten wedijveren met Washington in het aantal atoombommen,” aldus Sivkov. In plaats daarvan moet er een “asymmetrisch antwoord” komen, dat voor Rusland veel beter zou uitkomen, omdat het in staat is om nucleaire wapens te ontwikkelen met een kracht van meer dan 100 megaton. “Indien gebieden met kritisch gevaarlijke geofysische condities in de VS (zoals de Yellowstone Supervulkaan) het doelwit zijn van die kernkoppen, dan garandeert zo’n aanval de vernietiging van de VS als een staat, en de hele transnationale elite.”

Volgens de expert zou de productie van ongeveer 40 à 50 van die mega-kernkoppen voor ICBM’s of extra-langeafstandstorpedo’s verzekeren dat ten minste enkele van hen hun doel bereiken, ongeacht hoe een nucleair conflict tussen de VS en Rusland zich ontwikkelt. “Zo’n scenario maakt een grootschalige nucleaire oorlog opnieuw irrationeel, en reduceert de kans van het uitbreken ervan tot nul.”

Bron: RT (1),(2),(3)

Categorieën:Crisis

Getagd als:, ,

6 antwoorden »

 1. Wat de schuldenlast van de Verenigde Staten betreft hoeven ze daar niet bezorgd om te zijn zolang de US Dollar de reserve valuta van alle grote banken en multinationals is. Zodra een gecoördineerde financiële aanval op de US Dollar als reservevaluta wordt gedaan, zijn de kaarten anders geschud.

 2. Trump mag wel eens een toontje lager zingen. Amerika heeft wat atoombommen betreft een barslechte reputatie opgebouwd, getuige het volgende. Op de stad Hiroshima werd door de Amerikanen op 6 augustus 1945 de uraniumbom “Little Boy” gegooid. De stad veranderde in een massa verkoolde resten waarbij 130.000 mensen de dood in werden gejaagd. Op 9 augustus 1945 werd de plutoniumbom “Fat Man” boven Nagasaki gedropt. Hierbij vielen 27.000 doden en 41.000 gewonden. In de jaren die volgden zouden nog tienduizenden sterven aan de gevolgen van de beide ontploffingen. Overlevenden ondervonden hun hele leven grote gezondheidsproblemen. Volgens de officiële lezing van de Amerikanen zouden deze bommen een einde hebben gemaakt aan de Tweede Wereldoorlog, maar in werkelijkheid zou Japan al enkele maanden daarvoor, tenminste tweemaal een aanbod hebben gedaan om de oorlog te beëindigen. Het waren niet zo toevallig de meest Christelijke stede van Japan. Ook de talloze door de Verenigde Staten gevoerde kernproeven tussen 1946 en 1958 hebben onvoorstelbare ellende veroorzaakt. Honderdduizenden mensen zijn blootgesteld aan straling in de nucleaire testgebieden terwijl de Amerikaanse overheid volledig op de hoogte was van de catastrofale gevolgen voor de bewoners van deze gebieden. De gevolgen van de kernproef boven het atol Bikini en die van de bewoners in het nabij gelegen atol Rongelap, waren zo dramatisch dat het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse zaken besloot ter compensatie een miljoenenovereenkomst met de bewoners van deze eilanden te sluiten. Op de Marshalleilanden werd een bovengrondse kernproef gehouden onder de naam “Bravo”, zonder dat men de bevolking daar van te voren van in kennis had gesteld. In de staat Nevada zijn van 1963 tot 1990, in totaal 928 kernproeven uitgevoerd. Volgens een rapport van een commissie van het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten zijn daarbij nietsvermoedende burgers bewust aan stralingsexperimenten blootgesteld. Het hoofd van de Amerikaanse kernwapenorganisaties gaf toe dat de overheid immorele proeven had uitgevoerd op Amerikaanse burgers. Oscar Rosen, commandant van de nationale vereniging van atoomveteranen, schat dat ca 500.000 militair personeel en een veelvoud daarvan onder de burgerbevolking zijn blootgesteld aan straling in de nucleaire testgebieden.Volgens Steven Aftergood, een vooraanstaand onderzoeker bij de onafhankelijke federatie van Amerikaanse wetenschappers, zullen de burgers nooit het volledige verhaal over de proeven te weten komen, omdat de CIA in 1973 de meeste rapporten heeft vernietigd.

 3. Volgens mij neemt de president van de VS de verkeerde beslissing, en waar gaan we nu uitkomen???

  • En de idioten van onze nva-regering heeft dan nog wel gekozen voor de F-35 als opvolger van de F-16 ! Amerika zit ons uit te lachen.

 4. NB > d’ allergrootste *BOM*, is niet atomair, maar de schuld van de USA, aan de rest v/de wereld — d’ werkelijke schuld, is niet …
  $ 21.000.000.000.000.000,-
  maar …
  $ 42.000.000.000.000.000,-
  aan zowel schulden, als`ook zgn *preudo`investeringen* …
  |
  tijdens de komende burger`oorlog, die nu elk moment kan uitbreken, zal de dollar als wereld`valuta : *waardeloos* worden — waarna deze schuld, moeiteloos kan worden terugbetaald_!!!
  |
  [ zie ook bvb > http://DeepState.news/