Amerikaanse NAVO-ambassadeur dreigt Rusland met aanval – eind oktober grootste NAVO-oefening aan Russische grens sinds jaren

De intensiteit van de oorlogsdreigingen en de anti-Rusland hetze wordt weer opgevoerd. Onlangs waren er de beschuldigingen van zogezegde Russische cyberaanvallen, en dreigde de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO openlijk met het “uitschakelen” van Russische raketten. 

Op 2 oktober dreigde de Amerikaanse Ambassadeur bij de NAVO, Kay Baily Hutchinson, een nieuw soort Russische raketten “uit te schakelen” indien ze operationeel worden.

Vraag: “Mevrouw, kunt u wat specifieker zijn met betrekking tot welk soort nieuwe informatie u naar de tafel brengt betreffende het breken van het INF (Intermediate Range Nuclear Forces) Verdrag? En ook explicieter, wat soort tegenmaatregelen overweegt u? Ambassadeur Hutchinson: De tegenmaatregelen zouden het uitschakelen van de raketten zijn, die onder ontwikkeling zijn in Rusland, in schending van het verdrag. Dus dat zou uiteindelijk de tegenmaatregel zijn. We trachten in het geheel niets te doen dat het verdrag van onze kant zou schenden [Ze doen niets anders, nvdr], wat onderzoek toelaat, maar niet verdergaan in de ontwikkeling (van de raketten), en we houden de vereisten van het INF-verdrag zorgvuldig aan onze kant, terwijl Rusland ze schendt…

De verslaggevers in de zaal waren in ongeloof over zo’n agressieve bewoordingen en vroegen verder:

Vraag: Danku, ambassadeur. Lorne […], Associated Press. Gewoon om een beetje te verduidelijken, wanneer u sprak over het uitschakelen van de raketten die in ontwikkeling zijn, zijn wij hier een beetje opgewonden. Bedoelt u om die teruggetrokken te krijgen? U bedoelt niet om ze eigenlijk op een meer [agressieve] manier uit te schakelen? Ambassadeur Hutchinson: Wel, terugtrekken ja. Om ze teruggetrokken te krijgen, zou natuurlijk onze voorkeur genieten. Maar ik denk dat de vraag was wat u zou doen indien dit voortduurt tot een punt waarop we weten dat ze in staat zijn om toe te slaan. En op dat punt zouden we dan kijken naar een mogelijkheid om een raket uit te schakelen die één van onze landen in Europa kan raken, en Amerika kan raken in Alaska. Dus het is in ieders belang, en ook in dat van Canada, veronderstel ik. We hebben dus onze Noord-Atlantisch gevaar, alsook het Europees gevaar.

De ambassadeur leek dus te sturen richting een preventieve aanval op Rusland, hoewel ze dat in een later twitterbericht ontkende. Deze uitspraken komen slechts enkele dagen nadat de Binnenlandse Secretaris van de VS, Ryan Zinke, suggereerde dat de Amerikaanse Marine de Russische oliehandel zou kunnen blokkeren.

De anti-Rusland hetze is afgelopen maanden enkel maar toegenomen. Nog steeds wordt Rusland met de vinger gewezen bij allerhande ‘false flags’ waarbij zogezegd Russische spionnen of hackers zouden betrokken zijn, die dan nog eens zouden handelen in opdracht van de ‘slechterik’ Poetin zelf. Zo worden de Europese burgers klaargestoomd voor een toekomstige militaire confrontatie met Rusland. De agenda luidt nog steeds: Rusland steevast als de grote boosdoener afschilderen, en de provocaties niet verminderen. Tot het moment dat Poetin zijn geduld op is.

NAVO oefening

Daarbij komt dan nog dat de NAVO eind deze maand, op 25 oktober, aan het eind van de gedoemde Jeugdsynode, een grootse militaire oefening zal lanceren, ‘Trident Juncture’ genaamd. De grootste sinds 2002. Er zullen 45.000 troepen uit pakweg 30 landen aan deelnemen. De maneuvers vinden plaats in Noorwegen. Er zullen 150 vliegtuigen, 60 schepen en 10.000 tanks en andere militaire voertuigen bij betrokken zijn.

Denken we nog maar eens aan het visioen van de oude vrouw in Noorwegen in 1968. Zij zag het moreel verval van de maatschappij en een grote geloofsafval in haar land en in heel Europa. Vlak voor het begin van de derde Wereldoorlog zag ze Europa overspoeld worden met migranten, dan zal Jezus komen (zoals door vele zieners voorzegd: de Waarschuwing) en dan breekt de Derde Wereldoorlog uit, die volgens haar een korte oorlog zal zijn. 

De Waarschuwing komt kort na een belangrijke Synode en vlak voor het uitbreken van WOIII. Is dit dan een teken dat het dichtbij is? Wie zal het zeggen.

Bronnen: RT, Popularresistance.org