In het zicht van de beschuldigingen van Viganò vergelijkt Bergoglio zichzelf opnieuw met Jezus Christus

“Vergelijkt hij zichzelf met Jezus? Dit wordt gewoon gruwelijker en gruwelijker.”

Damien McDonnel, President van de Europese Raad van Dominicaanse Lekenfraterniteiten.

Tegenover de beschuldigingen van Viganò zal Bergoglio geen woord zeggen, maar over het thema van de “Grote Aanklager” (Satan) heeft hij reeds vier keer gepreekt. De laatste keer was op 18 september.

Bergoglio verschoof het onderwerp van zijn homilie (dat ging over het de zoon van de weduwe van Naïn die Jezus tot leven had gewekt) naar zijn gedachten over de stilte van Christus vóór de “Grote Aanklager”. Bergoglio zei dat het ook de mensen waren die schreeuwden “kruisig Hem”. En hij ging verder:

“Jezus bleef toen medelijdend stil, omdat de mensen misleid waren door de machtigen. Zijn antwoord was stilte en gebed. Hier kiest de herder stilte wanneer de ‘Grote Aanklager’ hem door zoveel mensen aanklaagt. Jezus ‘lijdt, offert zijn leven en bidt.”

Deze overwegingen werden online direct beantwoord met de vraag of Bergoglio, die heeft geweigerd te antwoorden op de aantijgingen van Aartsbisschop Viganò, zich zonet had vergeleken met Jezus Christus.

“Vergelijkt hij zichzelf met Jezus?”, zo schreef Damien McDonnel, President van de Europese Raad voor Dominicaanse Lekenbroederschappen, op twitter. “Dit wordt gewoon gruwelijker en gruwelijker.”

Indien dit effectief zijn bedoeling was, zou Bergoglio de mensen en geestelijken die publiek vragen dat hij antwoord geeft op de beschuldigingen als “de machtigen” bestempelen, die de mensen “misleiden”, en de Grote Beschuldiger (Satan) als Aartsbisschop Viganò, die nu is ondergedoken.

Bron: LifeSiteNews