De jacht op Viganò is begonnen: Vaticaan beveelt hoofd van de Vaticaanse politie om hem op te sporen

Het Vaticaan heeft Inspecteur-generaal van de Politie van Vaticaanstad, Domenico Giani, gevraagd Bergoglio te beschermen en de opsporing van Mgr. Viganò te leiden.

Toen Aartsbisschop Viganò Secretaris-generaal van Vaticaanstad was, bracht Generaal Giani verslag uit aan hem. Nu, in een dramatische ommekeer, is het Giani die de opdracht heeft gekregen om niet enkel de persoonlijke bescherming van Bergoglio op zich te nemen, maar tegelijk de jacht op Viganó te coördineren. In 2008 vervoegde Vaticaanstad INTERPOL, ’s werelds grootste internationale associatie van politiekrachten met kantoren in 192 landen. Het gevolg is dat het Vaticaan toegang heeft tot een enorme hoeveelheid bronnen en databanken.

Indien Viganò vreest voor zijn leven tot op het punt dat hij zijn gsm moet vernietigen en zich overzee ergens moet verbergen, is dit niet enkel uit angst om gevonden te worden door een medewerker van de apostolische nuntiaturen en missies van de H. Stoel, die over heel de wereld verspreid is – de “lange arm” van het Staatssecretariaat die de zoektocht naar de verblijfplaats van Viganò heeft bevolen – maar wellicht meer nog uit vrees voor de inlichtingencapaciteiten van het paramilitaire Politiekorps van Vaticaanstad, die momenteel geleid wordt door Domenico Giani.

Giani is ex-officier van Italiës meest gevreesde financiële politiekorps, de Guardia di Finanza, en hij is de huidige Commandant van het Korps en de Inspecteur-generaal van de gecombineerde politie- en veiligheidseenheden van Vaticaanstad, en hij is ook het hoofd van de bodyguards van Bergoglio (net zoals ook bij Benedictus destijds). Elk lid van de Politie- en Veiligheidseenheden, net zoals elk lid van de Zwitserse Garde, is voormalig lid van ofwel de militaire- of politie-eenheden van ofwel Italië of Zwitserland.

De Vaticaanse Inlichtingendiensten hebben zelfs een Gruppo Intervento Rapido (GIR), een snelle interventie-groep, die erom bekend staat dat ze hoog gesofisticeerde en hoog innovatieve technologische en logistieke middelen gebruikt om hun doel te bereiken.

Het grootste gevaar voor het leven van Viganò komt van de Vrijmetselaarselementen in de Santa Alleanza – de “Heilige Alliantie”, de inlichtingendienst van het Vaticaan, die absoluut geen enkele morele terughoudendheid bezit, en alles zal doen wat in hun macht ligt om te voorkomen dat de Aartsbisschop nog meer onthullingen zal doen die niet enkel beschamend zijn voor de H. Stoel, maar ook in staat zijn om reputaties te schaden van kardinalen die een bepaald postje op het oog hebben.

De onthullingen van Viganò zijn een bedreiging voor de netwerken van individuen die voor niets terugdeinzen om de Katholieke Kerk van binnenuit te vernietigen. Viganò moet dan ook kost wat kost het zwijgen opgelegd worden.

Laten we bidden voor Mgr. Viganò!

En bidden we ook voor de anderen: voor hun bekering en redding van hun ziel.

Bron: Gloria.tv