Pausvideo voor september: Bergoglio wil een samenleving met de mens in het middelpunt

In zijn nieuwste humanistische pausvideo zegt Bergoglio dat de mensheid een crisis heeft en roept hij op om mee te bidden dat iedereen zal bijdragen aan het algemeen welzijn en zal meebouwen aan een samenleving die de mens centraal stelt.  Onze vraag is of de mens niet al in het middelpunt staat van de samenleving? Wie of wat staat er nu anders in het middelpunt? Toch de mens? Moet daar dan nog voor “gebeden” worden? Dat is net de oorzaak van alle ellende. Christus moet centraal gesteld worden, en dan zullen alle problemen zich vanzelf oplossen. Zolang de mens Christus niet centraal stelt zal er crisis blijven. Het leven draait namelijk niet rond de mens, maar rond God, bron van alle leven en alle goed.

Wij van Restkerk willen deze gebedsintentie aanpassen en vragen om te bidden dat Jezus Christus terug het middelpunt van de samenleving mag worden!

christking