Wereldjongerendagen

De Kesel en Van Looy zullen catechese geven tijdens de WJD

wjd2

“Laten we bidden voor de spirituele vruchten van de 31ste editie van WJD,” aldus de organisatoren.

Meer dan een half miljoen jongeren uit 180 landen gaan in op de uitnodiging van Bergoglio om van 26 tot 31 juli deel te nemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) in de Poolse stad Krakau. Na Rio de Janeiro in 2013 vindt deze editie opnieuw plaats in Europa en wel in het thuisland en de thuisstad van paus Joannes Paulus II. Vanuit Vlaanderen reizen 300 jongeren met IJD mee naar Polen, bevestigt Annelien Boone, directeur van IJD – Jongerenpastoraal Vlaanderen.

Programma met catechese, uitwisseling en ontmoeting

Ook aartsbisschop  Jozef De Kesel, bisschop Patrick Hoogmartens van Hasselt, bisschop Luc Van Looy van Gent en de Brusselse hulpbisschop Jean Kockerols reizen eind van de maand naar Polen. Zij hebben zich geëngageerd om afwisselend ’s morgens een catechese te geven aan de Vlaamse jongeren. Daarna volgt dagelijks een moment van uitwisseling en ontmoeting. De voormiddag wordt afgesloten met een eucharistieviering. “Na de middag nemen de Vlaamse jongeren deel aan het jongerenfestival”, legt Annelien Boone uit. “Ze trekken dan de stad Krakau in voor de verschillende programma’s die er op verschillende locaties worden aangeboden. De Vlaamse deelnemers krijgen er ook de unieke kans om gelovige jongeren uit 180 landen te ontmoeten en met hen bevriend te geraken.”

Slotweekend

Pope Francis is seen on video screens as he waves to pilgrims at the end of the mass in Rio de Janeiro, July 28, 2013. The Pope, in a stunningly candid assessment of the state of the Catholic Church, said on Saturday it should look in the mirror and ask why so many people are leaving the faith of their fathers. REUTERS/Stefano Rellandini (BRAZIL - Tags: RELIGION SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)

Bergoglio op grote schermen tijdens de Mis. REUTERS/Stefano Rellandini

Traditioneel is het slotweekend, waarvoor ook de paus naar Krakau reist, het hoogtepunt van de Wereldjongerendagen die om de drie jaar plaatsvinden. De Vlaamse jongeren trekken zaterdagnamiddag in kleine groepjes naar het terrein van de slotwake. Annelien Boone: “Die avond wonen zij er een indrukwekkende wake bij met getuigenissen, muziek, voordracht van Bijbelpassages en allerhande andere teksten en een stille wake. De jongeren blijven ’s nachts op het terrein en wonen er zondagmorgen de sloteucharistieviering met Bergoglio bij, die ook internationaal via Eurovisie wordt doorgestraald.”

Bron: Kerknet

Wij van Restkerk bevelen aan om NIET naar dit evenement te gaan – een evenement doorspekt met modernisme, waar je met ketterijen om de oren zult geslagen worden door Bergoglio en consoorten en waar er zware heiligschennissen zullen gepleegd worden met het H. Sacrament.

De H. Communie die in plastic bekertjes werd gedaan en door leken werd uitgedeeld tijdens de WJD in 2013:

communionwyd

communionwjd2

communionwjd3

wyd-communion

Tijdens het bezoek van Bergoglio aan de Filipijnen gebeurde net hetzelfde. Leken deelden toen de Communie uit, de ciborie werd zelfs rondgegeven en Hosties werden gewoon doorgegeven. Er werd toen gewag gemaakt van Hosties die op de grond, in het slijk, werden teruggevonden!

hosties

Categorieën:Wereldjongerendagen

1. ik vraag me af welke catechese Kockerols en De Kesel daar gaan verkondigen.
    ze hebben net de mooiste fraterniteit van de heilige apostelen kapot gemaakt in Sainte Cathérine in Brussel, wat een hypocrisie!

2. Je signe sur change.org _
    Petition_pour_le_maintien_de_la_Fraternite_des_Saints_Apôtres_en_Belgique

zou u deze petitie aan Mgr. De Kesel a.u.b. op uw website willen zetten voor het behoud van de Broederschap van de Heilige apostelen in Belgie

3. mijnheer als ge de interviews van priester zanotti leest dan weet ge dat zanotti de homosexuele relaties goed praat, vindt dat niemand daar zaken mee heeft, dat is een valse profeet,