Bergoglio’s gebedsintentie voor de maand juli: ‘respect voor inheemse volkeren’

indigenous

De nieuwe humanistische ‘pausvideo’ met de gebedsintentie voor deze maand is uit. Deze keer gaat het over het ‘respect voor de inheemse volkeren’. Volgens Bergoglio moeten de inheemse volkeren het volle respect krijgen, want hun identiteit en hun voortbestaan worden voortdurend ‘bedreigd’.

De video begint met een indiaanse vrouw die in een lege zaal begint te vertellen:

“Sprekend voor de inheemse mensen, vraag ik dat onze manier van leven mag gerespecteerd worden, onze rechten en onze tradities. Zullen jullie naar me luisteren?”

Dan springt Bergoglio in en zegt: “Ik wil een woordvoerder zijn voor de diepste verlangens van de inheemse mensen. En ik wil jullie stem bij de mijne voegen, in een innig gebed, dat allen de inheemse volkeren zouden respecteren, die bedreigd worden in hun identiteit, en zelfs in hun bestaan.