Video's van Bergoglio

Bergoglio’s gebedsintentie voor de maand juli: ‘respect voor inheemse volkeren’

indigenous

De nieuwe humanistische ‘pausvideo’ met de gebedsintentie voor deze maand is uit. Deze keer gaat het over het ‘respect voor de inheemse volkeren’. Volgens Bergoglio moeten de inheemse volkeren het volle respect krijgen, want hun identiteit en hun voortbestaan worden voortdurend ‘bedreigd’.

De video begint met een indiaanse vrouw die in een lege zaal begint te vertellen:

“Sprekend voor de inheemse mensen, vraag ik dat onze manier van leven mag gerespecteerd worden, onze rechten en onze tradities. Zullen jullie naar me luisteren?”

Dan springt Bergoglio in en zegt: “Ik wil een woordvoerder zijn voor de diepste verlangens van de inheemse mensen. En ik wil jullie stem bij de mijne voegen, in een innig gebed, dat allen de inheemse volkeren zouden respecteren, die bedreigd worden in hun identiteit, en zelfs in hun bestaan.

Categorieën:Video's van Bergoglio

Getagd als:

3 antwoorden »

  1. Op zichzelf is dit een goede intentie. Als typische Modernist wil Bergoglio veel verder gaan en alle godsdiensten en overtuigingen in smeltkroes gooien van de ene wereldgodsdienst. En dat nu is onaanvaardbaar.

  2. Wie bedreigd te identiteit van de inheemse volkeren de paus toch zelf zeker wat een klucht ! Shalom

  3. Natuurlijk geen één die de Westerse volkeren vertegenwoordigt. Mensen een rad voor de ogen draaien, noemen ze dat…