Homohuwelijk

Een week na de schietpartij in Orlando

Wielie_Elhorst

Foto: Wielie Elhorst door ©Ton Koene (Bron: De Morgen)

De afspraak
Na de aanslag in Orlando op een homobar van 12 juni werd in de media reeds veel aandacht besteed aan homofobie. Zo konden een rabbijn en een imam op een hevige tegenreactie rekenen toen zij in de talkshow ‘De afspraak’ niet meteen wisten te antwoorden op de vraag wat zij zouden doen moest hun zoon homo zijn. Dit gaf aanleiding aan N-VA parlementslid Lorin Parys om als voorzitter van de Commissie Gelijke Kansen een hoorzitting rond homoseksualiteit en godsdienst met alle religieuze leiders te voeren. Wanneer deze hoorzitting zou plaatsvinden werd nog niet vastgelegd.

Ondertussen heeft Johnny De Mot, een Brusselse priester ook op dezelfde televisie-uitzending gereageerd. Op de parochiewebsite schrijft hij:

Jammer, maar als celibataire priester heb ik geen kinderen. Dat is een pijn en een opdracht. Maar weet dat mocht ik kinderen gekregen hebben, zij een levens- en Godsgeschenk zouden zijn. Of zij hetero of gay zijn, zwart of wit, met een beperking of vele andere talenten… Zeg dank voor elk kind met of zonder wettig verblijf… Dank voor elk mensenkind, welkom!

Dank voor alle mensen, die op welke wijze dan ook verbonden zijn met onze gemeenschappen in Brussel centrum.

En ik hoop dat de priesters en christelijke gemeenschappen een duidelijke bevestiging en waardering naar de gay community kenbaar maken. Een dikke zoen, Johnny De Mot.

Holebi dominee
Gisteren werd Wielie Elhorst als eerste officiële holebi dominee benoemd in Nederland. Hij zal een bijzondere opdracht voor de gemeenschap van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) op zich nemen. Zullen regenboogvlaggen in kerken, ‘roze vieringen’ en ‘Pride Walks’ binnenkort dagelijkse kost zijn in Nederland?

Of dominee Wielie bekend is met de Waarheid zoals Jezus die ons geleerd heeft in het Evangelie blijft de vraag. Zo zegt hij in een interview over zijn jeugdjaren met zijn familie: “Ik kan me veel gesprekken rond de avondmaaltijd herinneren waarin het ging over de Bijbel, het geloof en wat mensen eraan hebben. We spraken ook over wat er ingewikkeld aan was: welke verhalen waren wel of niet echt gebeurd?” In hetzelfde interview spreekt hij zich ook uit over het huwelijk waarbij hij stelt dat het niet enkel doodnormaal is dat homokoppels mogen trouwen, maar dat polygame relaties ook moeten kunnen.

Westboro Baptist Church
Een andere extremiteit in het Christendom van vandaag zijn dan de denominaties die zich met haat verzetten tegen homofilie. Zo hebben leden van de Westboro Baptist Church afgelopen week twee begrafenissen van Orlando-slachtoffers willen verstoren door daar met borden en spandoeken met anti-homoteksten op te dagen. Hun standpunt is duidelijk: “God haat flikkers. God heeft de schutter gezonden. God haat de schutter. Omar Mateen en de geslachte flikkers zijn in de hel. Heb berouw.” is de boodschap die men kan terugvinden op hun twitteraccount.

Bronnen: De Morgen, nrc.nl, Parochiewebsite: Goede Bijstand Brussel

Categorieën:Homohuwelijk

1. Beste zielen van restkerk, ik heb Willy Elhorst reeds meerdere malen op het gebod van God gewezen en ook hem geattendeerd op het boek Romeinen hoofdstuk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ook via FB heb ik hem daar op gewezen, maar nooit een reactie terug ontvangen. Ik hoop dat de beste man tot inkeer komt, hij is zodanig verward, verblindt dat hij geen weg meer terug ziet. Zo raakt de arme ziel verloren!