Kardinaal Sarah: ‘Genderideologie is ook de Kerk binnengedrongen’

sarah

De kardinaal uit Guinea was dinsdag te gast op de Katholieke Universiteit in Avila in Spanje. Bij de persconferentie sprak de kardinaal over het gevaar van “ideologische kolonisering”. De twee grote uitdagingen voor de samenleving zijn de genderideologie en het islamitische fundamentalisme.”

“De genderideologie is ook de Kerk binnengedrongen”, aldus Sarah. Er zijn “sommige vertegenwoordigers van de Kerk die geloven dat het mogelijk is het homohuwelijk te accepteren”. Dit is echter onmogelijk: “Het homohuwelijk loochent de complementariteit tussen man en vrouw, alsook dat de seksualiteit een gave van God is.”

De genderideologie “wil de mens scheiden van de seksualiteit”. Dat betekent echter dat “deze weg voert naar de vernietiging van het gezin, van de christelijke antropologie en uiteindelijk weg van Gods plan.” Volgens Sarah is het een strijd tussen “de duisternis en God”, waarin alle christenen zich moeten verenigen “om geloof en gezin te verdedigen”. Het is niet alleen een strijd voor het christendom, “maar voor de hele mensheid”

Kardinaal Sarah spreekt van een “westers probleem”. De genderideologie verspreid zich vanuit de westerse staten, terwijl het probleem in Azië en Afrika niet bestaat. Bij de genderideologie “gaat het om een regelrecht ideologisch kolonialisme”, dat de VN en de EU op de ontwikkelingslanden willen bedrijven.”

In een aansluitende voordracht waarschuwde kardinaal Sarah hoe VN en EU met nieuwe wetten een nieuwe werkelijkheid willen scheppen waarin de genderideologie kan floreren. Abortus is hier het vaste bestanddeel van, de “bruutste en crimineelste aanval op de zwaksten”. Het homohuwelijk zal “geen toekomst” hebben, aldus de kardinaal, aangezien twee mannen of twee vrouwen geen leven kunnen doorgeven.

“Het grote gevaar voor het Westen is dat het geen kinderen heeft. Zonder kinderen heeft het ook geen toekomst.” De kindloosheid is het gevolg van een verkeerde kijk op het leven en de werkelijkheid. “In Europa zie ik dat sommige stadsdelen volledig islamitisch geworden zijn.” De Afrikaanse kardinaal roept daarom de leken op de verdediging van het gezin zelf en ieder voor zich op te nemen en niet te wachten tot anderen het doen.

Bron: katholisches.info via Katholiek Nieuwblad