Socialisme/humanisme

Bergoglio’s woordvoerder prijst overleden Italiaanse pro-abortus politicus

panella

Op 19 mei werd bekend dat de “biseksuele”, atheïstische en radicale politicus Marco Pannella overleden is. Vader Frederico Lombardi, de woordvoerder van Bergoglio, prees hem in een geschreven verklaring – een man die in de jaren ’70 een leidende rol speelde in de legalisatie van abortus en echtscheiding in Italië.

Pannella was een fan van Bergoglio, en deze laatste stuurde hem zelfs persoonlijk een exemplaar van zijn encycliek toe. Hij vroeg Pannella ook ooit eens om een hongerstaking te beëindigen.

Lombardi schreef: “Ik herinner me hem met eerbied en in vriendschap. Ik denk dat hij een menselijke en spirituele erfenis van enige significantie heeft nagelaten: goede relaties, vrije meningsuiting en vrijgevige burgerlijke en politieke toewijding t.o.v. anderen, in het bijzonder voor de zwakken en de behoeftigen in de samenleving. Pannella was een persoon met wie we, in het verleden, vaak meningsverschillen hadden. Echter, zijn algehele toewijding voor nobele doelen kan maar geapprecieerd worden.

Vader Lombardi zei ook nog “Hij had grote bewondering voor de paus.” Wederzijdse interesse in de levensomstandigheden van gevangenen creëerde een band tussen Pannella en Bergoglio. Vader Lombardi zei op de Vaticaanse Radio: “Met betrekking tot dit – zo zei de directeur van het Vaticaanse persagentschap – wilde de eerbiedwaardige Pannella me op verschillende gelegenheden enthousiast in persoon vertellen over zijn grote bewondering voor paus Franciscus, zijn interesse in de gevangenen, zijn respect voor hun waardigheid – op dezelfde manier als voor alle mensen wiens rechten worden geschonden.”

Bron: ANSA via Rorate Caeli

Categorieën:Socialisme/humanisme

Getagd als:

2 antwoorden »

  1. Hij had grote bewondering voor de paus ja zeg dat zal wel twee gelijkgezinden en dat het Vaticaan zo man nog eert bewijst hierbij veel Rome is het geloof aan het verliezen ! Shalom

  2. Latere generaties zullen zich verwonderd afvragen hoe deze götterdämmerung om zich heen heeft kunnen grijpen. Wat wij meemaken komt uit een “God is dood” cultuur, is een terugkeer naar heidense wortels, met dien verstande dat abortus nu klinisch en buiten het zicht gebeurt. Wel zo handig: dan kunnen we onze gekoesterde ‘deugdzaamheid’ hoog houden.