Opmars naar de Eén-wereldreligie

Oecumene in de klas: lesproject voor hemelvaart van Jezus en Mohammed

hemelvaartmohamed

De organisatie IDkB, Interreligieuze Dialoog van de Kerk in Brussel, organiseert een interreligieus lesproject naar aanleiding van Hemelvaart. Dit jaar valt het feest van O.L.H. Hemelvaart en hemelvaart van Mohammed op dezelfde dag.

Op hun website staat het volgende:

“Na het Offerfeest en Kerstmis is de Hemelvaart (6 mei 2016) het derde interreligieus lesproject dat IDkB aan leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs aanbiedt. Naar aanleiding van het jaarlijks terugkerende verlengde weekend, wordt uitleg gegeven bij het katholieke feest zelf en de band gelegd met de Hemelreis van de profeet Mohammed (islam) en van de profeet Elia (jodendom). Op die manier wordt dat thema uitgediept voor de leerlingen en andere belangstellenden. Naast de powerpoint-presentatie wordt een achtergrondtekst ter beschikking gesteld. Ook nieuw is de wenskaart. Die kan aan mensen van een andere religie worden overhandigd of gebruikt worden als bladwijzer om uzelf eraan te herinneren dat religies meer gemeenschappelijk hebben dan meestal wordt gedacht.”

De kinderen in de scholen rond het Brusselse krijgen dus letterlijk de interreligieuze oecumene door de strot geduwd; ze worden op de schoolbank gebrainwasht en klaargestoomd voor de éne-wereldkerk!

Bron: idkb.be

1 antwoord »

1. men maakt godsdiensten aan elkaar gelijk terwijl ze verschillen over het wezen van God. De islam kent God niet als vader en verwerpt de Zoon dat zijn antichristelijke gegeven( 1 Joh 2-22). En ook het jodendom ziet jezus niet als hun Messias alle religieuze instellingen verwachten een soort Messias zoals hier al beschreven stond zal hij het nr 666 dragen !!!Shalom