Rescue Christians: een organisatie die zich inzet voor vervolgde Christenen

rescuechristians

Rescue Christians focust zich op het redden van Christenen die lijden onder de Blasfemiewetten, het helpen van familieleden van vermoorde families, en het helpen van vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verkrachting. Ze helpen de meest erge gevallen. Rescue Christians is een afdeling van het ‘Forum for Middle East Understanding’, een ‘501c3’ liefdadigheidsinstelling.

Jaarlijks worden vele honderden christenen gered, voornamelijk jonge gehuwde koppels. Rescue Christians legt dan hun getuigenis vast op video.

rescuechristiansorg

Het meest recente getuigenis (8 maart)  is van Sahzad, een Pakistaanse jonge christelijke vrouw en moeder van twee kinderen, die samen met haar man als slaaf in een zogenaamde ‘kiln’ of steenfabriek werkte. Christenen worden in dit land als minderwaardige mensen beschouwd en zijn doorgaans zeer arm. Omwille van haar geloof werd ze regelmatig brutaal verkracht door de baas van de steenfabriek, alsook door de accountant. Wanneer ze wilde roepen of protesteren sloegen ze haar, of knevelden ze haar. Ze sloegen ook haar kinderen en joegen die dan naar buiten wanneer ze haar thuis kwamen verkrachten, terwijl haar man al aan het werk was op de kiln. Ze waren machteloos, want ze moesten hun lening afbetalen en ze waren genoodzaakt om daar te blijven werken. Daarom tolereerden ze alles. Haar man kon onmogelijk iets doen vanwege de schulden die ze hadden bij hen. Vrij recent ontmoetten ze iemand van Rescue Christians en ze vertelden hem alles. Ze werden geholpen en werden van bij die steenfabriek weggehaald en ze zijn nu veilig.

Dit getuigenis klinkt voor u waarschijnlijk schokkend, maar dit is de dagelijkse gang van zaken voor talloze christenen in Pakistan.

Alle geredde vrouwen die getuigenis geven, zijn doorgaans zeer getraumatiseerd.

rescuechristiansorg2foto

Website: http://rescuechristians.org

Meer getuigenissen: