Opmars naar de Eén-wereldreligie

Bevestigd: Bergoglio zal in oktober een ceremonie bijwonen in Zweden, ter ere van de 500ste verjaardag van de Reformatie

lutherans

Er waren sedert enige tijd geruchten, maar nu werd het officieel bevestigd door de persdienst van het Vaticaan. Bergoglio zal op 31 oktober 2016 afzakken naar Lund, Zweden, om een ceremonie bij te wonen voor de 500ste verjaardag van de Reformatie.

Zijne heiligheid Franciscus wenst deel te nemen aan een gezamelijke ceremonie van de Katholieke Kerk en de Lutherse wereldfederatie om de 500ste verjaardag van de Reformatie te herdenken, dat zal doorgaan in Lund, Zweden, op 31 oktober 2016.

De eigenlijke 500ste verjaardag zal op 31 oktober 2017 zijn, maar de bijeenkomst van dit jaar zal het begin inluiden van een jaar van vieringen en herdenkingen in aanloop van die noodlottige verjaardag. Waarschijnlijk zal Bergoglio in dat jaar een vereniging tussen liberale protestanten en (het afgevallen deel) van de katholieke Kerk bewerkstelligen.

De beroemde predikant David Wilkerson profeteerde in 1979:

Ik zie een superwereldkerk oprijzen. Ik zie de vorming van een superwereldkerkraad bestaande uit een vereniging tussen liberale oecumenische protestanten en de Rooms Katholieke Kerk die politiek hand in hand gaan om één van de krachtigste religieuze machten te vormen op aarde. En deze vereniging zal beginnen als een samenwerkingprogramma voor liefdadigheid en zal eindigen in een politieke vereniging. Deze zichtbare superwereldkerk zal enkel in naam spiritueel zijn, vrij de naam van Jezus Christus gebruikend, maar zal eigenlijk ‘antichrist’ zijn in politiek en veel van haar activiteiten. Deze vereniging zal diep betrokken zijn bij sociale acties, talloze liefdadigheidsprogramma’s en hulporganisaties. De leiders zullen verklaringen afleggen over het tegemoetkomen aan de menselijke noden. Ze zullen een oproep lanceren voor sociale acties, politieke inmenging en een grotere stem in de wereldpolitiek. Er zal een plotse mysterieuze opeenvolging van gebeurtenissen zijn. Net alsof het lijkt dat de oecumenische beweging bijna dood is zal een mysterieuze reeks van gebeurtenissen het fundament leggen voor deze vereniging. Rome zal erop aandringen en goedkeuringen krijgen van de protestante oecumenische leiders. De paus zal meer beschouwd worden als een politieke leider, eerder dan een spirituele leider in deze kerkvereniging.