Bergoglio, de levende heilige

Een greep uit het marktaanbod van Bergogliopoppen en -knuffels

De manier waarop massaal knuffels en poppen van Bergoglio worden gemaakt, en dit dan aan de kinderen wordt opgedrongen is misselijkmakend. Het is een sluwe manier om Bergoglio bij de kinderen ‘populair’ en ‘geliefd’ te doen maken. “Als de kinderen zot zijn van hem, wie zal dan tegen zijn?”, is waarschijnlijk de gedachte. Heel de cult die ontstaan is rond Bergoglio ruikt naar afgoderij. Vroeger werden nooit op zo’n grote schaal beelden en poppen van pausen gemaakt en al zeker geen knuffels! Maar met Bergoglio zijn de tijden veranderd… en het werd natuurlijk ook allemaal voorzegd.

Enkele Bergoglioknuffels:

doll1

doll2

Philadelphia Mayor Michael Nutter displays a Pope Francis doll during a news conference, Monday, June 1, 2015, in Philadelphia. Aramark has been named the official retail provider of event merchandise for the scheduled Eighth World Meeting of Families Congress and Papal Visit to Philadelphia in September. (AP Photo/Matt Rourke)

doll10

Name: Zsuzsanna Benkene Jenoffy Email: erdeipinty@gmail.com Address: Egyetem Utca 5/24 Piliscsaba, Pest 2081 Hungary Phone: 363-596-9364 Title: Pope Francis as a doll Medium: Handmade Doll Shor Description: It's not a drawing, but I thought, I'll try to share with you.  My dolls have a blog, too, but only available in Hungarian: kisegyhaztortenet.tumblr.com

doll11

Een pop van Bergoglio die wuift en werkt op zonne-energie:

doll zonneenerige

Bergogliopoppen “Precious moment” met certificaat:

MANILA, PHILIPPINES - 2015/01/13: A limited edition of Pope Francis doll can be sold "Precious Moments Giftshop & Restaurant in Omena hi-way cor. Buendiya Avenue in Makati City as one of the memorabilia that reminds as the 4 days visits of pope Francis in Philippines from January 15-19, 2015. The Pope dolls are made of rubber (body), cotton (attire), stainless (cross necklace) with the certificate of authenticity from the artist, with The Coat of arms seal on the Pope Francis doll dress and a total height of 12 inches. (Photo by Gregorio B. Dantes Jr./Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Reuzenpop van Bergoglio (eerder een beeld voor op de kast):

doll9

Nog een andere soort pop van Bergoglio:

doll8

Bergogliopop met knikkend hoofd (voor in de auto):

doll7

En uiteraard de gewone beelden van Bergoglio in allerhande formaten, kleuren en houdingen (voor thuis op de schouw, om een kaarsje te branden bij hem):

doll12

foto’s: AP, Getty Images

Uit het Boek der Waarheid:

6 oktober 2013:

Zeer binnenkort zullen beelden, relikwieën, posters, koppen en grote, in opdracht uitgevoerde, schilderijen van de Valse Profeet gemaakt worden om overal in de kerken aangebracht te worden. Zijn afbeelding zal, na verloop van tijd samen met dat van de Antichrist, veel openbare plaatsen, kerken en politieke centra tooien, evenals in landen waar gezien zal worden dat hun parlement de Katholieke Kerk in een ‘nieuw licht’ zal omhelzen.

21 januari 2012:

Zijn leugens zullen een naïeve groep van katholieke volgelingen betoveren. Hij zal een wonderlijke en liefdevolle uiterlijke uitstraling vertonen en al Mijn kinderen in de Katholieke Kerk zullen verward zijn. Eén teken waarop gelet moet worden, zal zijn trots en arrogantie zijn, verborgen achter een bedrieglijke uiterlijke nederigheid. Mijn kinderen zullen zo voor de gek gehouden worden waardoor ze zullen denken dat hij een uitzonderlijke en zuivere ziel is. Hij zal behandeld worden als een levende heilige. Niet één woord uit zijn mond zal in twijfel getrokken worden. Het zal ook lijken dat hij bovennatuurlijke gaven heeft en de mensen zullen ogenblikkelijk geloven dat hij wonderen kan verrichten. Iedereen die zich tegen hem verzet zal bekritiseerd worden en beschouwd als een ketter.