Hervormingen

Handlanger van Bergoglio, aartsbisschop Fernández: ‘Hij wil hervorming die onomkeerbaar is’

fernandez

Op 10 mei publiceerde de Italiaanse krant Corriere delle Sera een interview met de Argentijnse Aartsbisschop Victor Fernández, een topadviseur en handlanger van Bergoglio. Daarin reflecteerde hij over de plannen van Bergoglio om de Kerk te veranderen op een manier die niet ongedaan kan gemaakt worden door eventueel toekomstige pausen [die er toch nooit zullen komen].

“De paus vulde eerst het St-Pietersplein met de massa en begon dan de Kerk te veranderen,” zo zei hij. Daarmee bedoelt hij dat Bergoglio eerst ervoor zorgde dat het volk aan zijn lippen hangt en dat hij dan de Kerk begint te veranderen.

Hij ging verder: “De paus gaat langzaam omdat hij zeker wil zijn dat de veranderingen diepe impact hebben. De trage voortgang is noodzakelijk om de effectiviteit van de veranderingen te verzekeren. Hij weet dat er mensen zijn die hopen dat de volgende paus alles weer zal omkeren. Als je traag gaat is het moeilijker om dingen terug om te keren. Je moet je realiseren dat hij doelt op hervorming die onomkeerbaar is. [!]

Hij was één van de medewerkende schrijvers achter Bergoglio’s eerste “apostolische brief” Evangelii Gaudium. Tevens was Fernandez één van de ontwerpers van het finale rapport van de Buitengewone Synode van de Familie in oktober 2014. Hij werkte vroeger samen met de toenmalige Kardinaal Bergoglio in Argentinië, de twee kennen elkaar dus al langer.

victor-manuel-fernandez-con-el-papa

Nog over de hervormingen zei Fernandez: “Er is geen weg terug. Als en wanneer Franciscus niet langer paus is, zal zijn nalatenschap sterk blijven. De paus is ervan overtuigd dat de dingen die hij al heeft geschreven of gezegd niet veroordeeld kunnen worden als zijnde foutief. Daarom kan in de toekomst iedereen dat aanhalen zonder bang te moeten zijn om gesanctioneerd te worden.” [Bergoglio denkt dat hij boven de Kerk staat, want hij meent dat alles wat hij heeft geschreven niet meer kan verworpen worden en automatisch tot het Magisterium behoort!]

Over het feit dat de controversiële paragraaf betreffende het homohuwelijk in het eindrapport van de Synode weinig steun kreeg zei hij: “Waarschijnlijk was er een gebrek aan de wil om met paus Franciscus te zeggen: wie zijn wij om de homo’s te oordelen?”

En op de vraag of er schisma komt zei Fernandez: “Nee. Er is schisma wanneer een groep van belangrijke mensen dezelfde gedachte deelt van een groot deel van de samenleving. Luther en het Protestantisme ontstonden op die manier. Maar nu zijn de overwelmende meerderheid van de mensen voor Franciscus en ze houden van hem. [!!] Zijn tegenstanders zijn zwakker dan je zou denken [zo denken ze daar dus over ons!]. Niet iedereen tevreden stellen betekent niet een schisma uitlokken.”

Categorieën:Hervormingen