Ultra-liberale pater Timothy Radcliffe door Bergoglio aangesteld als raadgever bij de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede

radcliffe-cath.ch

Een Bulletin van het Vaticaan meldde op 16 mei dat Broeder Timothy Radcliffe OP. aangeduid werd door Bergoglio als Raadgever bij de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede.

De vroegere Meester Generaal van de Orde van de Dominicanen is een prominente supporter van Kaspers voorstel voor de Communie voor hertrouwde gescheidenen. Hij sprak zich ook uit in het voordeel van de vrouwelijke priesterwijding, of op z’n minst in het diaconaat. Hij is echter beter bekend voor zijn talrijke publieke optredens waarbij hij pleitte voor grotere aanvaarding van homoseksualiteit, en hij heeft vele malen de bekende “homo Missen” gecelebreerd in Soho, Londen. Rorate heeft zijn flagrante steun voor homoseksualiteit een aantal keer waargenomen.

Het is waar dat Radcliffe het homohuwelijk heeft “tegengesproken”, maar op grond van volledige andere argumenten dan die van de Kerk. Radcliffe is “er tegen” omdat volgens hem “homohuwelijk uiteindelijk homoseksuelen vernedert door hen te forceren zich aan te passen aan de heteroseksuele wereld. Zijn steun voor burgerlijke homo-partnerschappen of burgerlijk homohuwelijk, en zijn kwistig prijzen van de homoseksuele “liefde” zijn publiek bekend.

Radcliffe is niet de enige Dominicaanse liberaal en dissident die hoge toppen scheert dezer dagen. De aanduiding van vandaag komt slechts 4 dagen nadat Pater Gustavo Guttierrez te gast was als hoofdspreker op een persconferentie in het Vaticaan (Guttierrez is een notoir bevrijdingstheoloog en was al eerder in het Vaticaan, n.v.d.r.). Een andere opkomende Dominicaanse dissident is Bisschop Jean Paul Vesco van Oran (Algerije), een jonge bisschop (53) en grote voorstander van het Kasper voorstel sinds vorig jaar. Hij is aangesteld als een afgevaardigde op de Bisschoppensynode in oktober 2015.

Hieronder: Timothy Radcliffe samen met Kardinaal Kasper. Beiden pleiten voor Communie voor hertrouwde gescheidenen [wat neerkomt op vergoelijking van de zonde!].

faithinourfamilies-radcliffe

Bron foto: cath.ch ; faithinourfamilies.org

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/05/good-times-for-dissident-dominicans.html#more

http://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2015/05/16/0376/00821.html