Bevrijdingstheologie

Bergoglio telefoneert met zieke pro-abortus politica

topic

Rome (RKK) 3 mei 2015 – Bergoglio heeft de voormalige Italiaanse minister en senator Emma Bonino (67) opgebeld om haar een hart onder de riem te steken. De linksradicale politica maakte in januari bekend dat zij lijdt aan longkanker. Bonino staat bekend als een voorvechtster van de legalisering van abortus. Italiaanse media vinden het daarom opmerkelijk dat de ‘paus’ uitgerekend haar heeft gebeld.

“Gisterochtend (1 mei) heb ik een nogal onverwacht en zeer aangenaam telefoontje gehad van Zijne Heiligheid Paus Bergoglio. Dat was buitengewoon attent. Ik ben er echt heel erg dankbaar voor”, zei Bonino in een interview met Radio Radicale.

Bonino zei verder dat de ‘paus’ en zij over de vluchtelingenproblematiek en over armoede hebben gesproken [en geen woord over abortus natuurlijk!]. Beiden hopen dat de Italianen compassie met de migranten uit Afrika en het Midden-Oosten kunnen opbrengen. “Ik vertelde Zijne Heiligheid dat we onze kinderen zouden moeten begeleiden bij een bezoek aan een paar mooie musea over de Italiaanse migraties – want die hebben we ook. Daar zien ze dezelfde gezichten, dezelfde ogen, dezelfde hoop en dezelfde vastberadenheid.”

Bonino’s politieke loopbaan begon in de jaren zeventig bij de Partito Radicale. Na de opheffing van deze partij in 1988 was zij leider van diverse linksradicale groepen, zoals de Lista Bonino en de Rosa del Pugno. Sinds 2007 behoort zij tot de partij Italiani Radicali.

Emma Bonino was Eurocommissaris (1995-1999), lid van het Europees Parlement (1999-2006), Italiaans minister van Europese Zaken en Internationale Handel (2006-2008), senator in de Italiaanse Senaat (2008-2013) en Italiaans minister van Buitenlandse Zaken (2013-2014).

Paus Franciscus belde op 24 april met een andere linksradicale politicus: Marco Pannella, medestichter van de Partito Radicale. Deze 83-jarige antiklerikaal [!] was in honger- en dorststaking gegaan uit protest tegen het Italiaanse gevangeniswezen. De paus informeerde naar de gezondheidstoestand van Pannella. Zij spraken 20 mintuten lang over diverse onderwerpen. Aan het einde van het telefoongesprek beloofde Pannella de paus dat hij zijn dorststaking kort zou onderbreken en ter ere van Franciscus een kop koffie zou drinken.

De Heer op 6 oktober 2013:

Mijn zeer geliefde dochter, de stem van de Valse Profeet gromt over alles wat heilig is in Mijn Kerk. Er zal echter weinig gezegd worden over het belang van het handhaven van Gods Leer, de Sacramenten en de verkondiging van de waarheid. In plaats daarvan zullen jullie afleidingsmanoeuvres zien, zoals het zorgen voor de armen en hongerigen in de wereld, en dit zal als jullie voornaamste taak als dienaren van God beschouwd worden.

1 januari 2014:

Veel mensen zullen deze veranderingen in de Kerk niet herkennen en diegenen die dat wel doen, zullen deze toejuichen want ze zullen het schuldgevoel dat zij ten gevolge van hun zonden gewaar zullen worden, verlichten. Zij zullen eindelijk opgelucht zijn, want dit zal betekenen dat zij nu hun aanvaarding van alle dingen die God beledigen, openlijk zullen kunnen verkondigen. Want als de Kerk de zonde als een natuurlijk iets en deel uitmakend van de menselijke natuur bestempelt, dan wil dat immers zeggen dat de zonde niet langer zwaarwichtig is. Door dan het belang aan te geven om voor de armen en hongerigen in de wereld te zorgen, zullen zij zich als heilig in Gods ogen beschouwen.

Terwijl Mijn Zoon publiekelijk geloochend wordt en terwijl Zijn Woord verdraaid wordt, zal er veel zorg besteed worden aan grootse publieke daden van naastenliefde. Dit zal de aandacht afwenden van de werkelijkheid. Het zal afleiding creëren en ten slotte zal er niet langer over het ware Woord van God gesproken worden. Wanneer alle religies onder één dak gebracht worden, waarbij de zienswijze van de heidenen met groot respect behandeld wordt, dan zullen de mensen bang zijn om op te staan en de waarheid te verkondigen. Als en wanneer zij het wagen om dat te doen, zullen zij van godslastering beschuldigd worden.

Foto: getty images

Categorieën:Bevrijdingstheologie