Bergoglio in de top 10 van de meest invloedrijke personen in de zakelijke ethiek

top10

Elk jaar erkent Ethisphere 100 individuen die een materiële impact hebben gemaakt in de wereld van de zakelijke ethiek en naleving door de jaarlijkse lijst van de 100 Meest Invloedrijke Personen in de Zakelijke ethiek.

Paus Franciscus werd om volgende reden als 8ste  gekozen:

“Religie beweegt de mensen, en deze paus heeft de publieke aandacht op zich gericht op een manier dat weinigen hem voordeden. De paus heeft oproepen geuit tegen collectieve hebzucht alsook gepleit voor bedrijven om hun mogelijkheden ten goede te realiseren. Door dit te doen heeft hij de aandacht van de wereld gericht op het ethisch functioneren van de globale zakenwereld.”

http://ethisphere.com/magazine/100-most-influential-in-business/#sthash.WXJXWOqn.dpuf