Opmars naar de Eén-wereldreligie

Op de agenda, van 17 tot 19/11 : Interreligieuze conferentie in het Vaticaan met Boeddhisten, Moslims, Taoïsten, Hindoeïsten, Joden enz…

4e49a42f0b

Rome- Russel Moore, de president van de Ethics and Religious Liberty Commision van de Southern Baptist Convention, en de Saddleback megakerkleider Rick Warren zullen samen met leiders van andere religies samenkomen met paus Franciscus voor een interreligieuze conferentie over huwelijk en familie, in het Vaticaan.

“Complementariteit van Man en Vrouw”, zal gehouden worden van 17 tot 19 november in het Vaticaan, en er wordt verwacht dat er meer dan 300 sprekers van over 20 landen aanwezig zullen zijn. Volgens The Catholic News Service, zullen er vertegenwoordigers van de Joodse, Islamitische, Boeddhistische, Hindoeïstische, Jaïna Shasanaistische, Taoïstische en Sikhistische religies aanwezig zijn, alsook Rooms Katholieken en belijdende christenen.

De bijeenkomst is gesponsord door de Pauselijke Raad voor de Familie, de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog, en de Pauselijke Raad voor het promoten van Christelijke Eenheid.

“Ik hoop dat deze vergadering van religieuze leiders in solidariteit kan staan met de algemene gesierde scheppende mandaat van het huwelijk en de familie, dat nodig is voor het floreren van de mensheid en het sociale goed”, schreef Moore in een blog post deze week, waarin hij uitlegde waarom hij naar het Vaticaan gaat.

imagesQ0SSHQ46

Rick Warren, leider van een megakerk, heeft hartstochtelijk gesproken over paus Franciscus tijdens verschillende publieke interviews over de paus en de Rooms Katholieke Religie.

“Paus Franciscus doet alles juist. Zie je, mensen zullen luisteren naar wat we zeggen als ze het aangenaam vinden wat ze zien“, zei Warren op het Katholieke TV netwerk ETWN, eerder dit jaar. “Zijn kussen van een misvormde man, zijn liefde voor de kinderen, zijn authenticiteit, zijn nederigheid, het zorgen voor de armen; dit is wat de hele wereld verwacht dat Christenen doen. En wanneer ze zeggen “Oh, is het dat wat een Christen doet?” – Wel, er was een opschrift hier in Orange County – ik bewaarde het. Het zei: Als je van Paus Franciscus houdt, dan zal je van Jezus houden.”

Op de conferentie zal, naast Warren en Moore, ook aanwezig zijn: Weal Farouq, Moslim en president van de Tawasul Cultural Center, de top geplaaste Mormoon Henry B. Eyring, en Manmohan Singh van de Wereld Sikh Raad.

Deze conferentie sluit aan op de recente Buitengewone Synode over de Familie.