Buitengewone Synode is ten einde, nog geen grote doorbraken

Vaticano, sinodo  sulla famiglia

Op 18 oktober werd in de Synode gestemd over de paragrafen van de eindtekst ‘Relatio Synodi’. De meerderheid van de paragrafen werd goedgekeurd met 2/3 meerderheid (die vereist is).

Echter voor de paragrafen 52, 53 en 55,  over Communie voor hertrouwde gescheidenen en de homo’s werd geen 2/3 meerderheid behaald. Maar ze werden toch (!) opgenomen in de officiële Relatio Synodi.

Bergoglio besloot met de woorden “De Kerk heeft een jaar om ‘volwassen’ te worden, in de tussentijd staan de deuren wijd open.”

Hij sprak ook over de verleidingen tijdens de Synode, in het bijzonder “de verleiding voor een vijandige onbuigbaarheid, dat is zichzelf willen opsluiten in het geschreven Woord, en zichzelf niet laten verrassen door God. Dit is de verleiding van de ijverigen, de gewetensvollen en de bezorgden, en van de vandaag zogezegde ‘traditionelen’. [Bergoglio verwijt diegenen die de Ware Leer willen blijven volgen hun halsstarrigheid !!]

De Synode werd zo goed en zo kwaad mogelijk gemanipuleerd, maar Bergoglio kreeg veel tegenstand. De Gewone Synode (deze nu was de Buitengewone) vindt plaats in oktober 2015. In het jaar dat eraan voorafgaat heeft Bergoglio de tijd om alles naar zijn hand te zetten (denk maar aan het vervangen van bisschoppen en kardinalen, zoals Kardinaal Burke die buitengegooid werd). Bergoglio zei ook in een interview dat we nog niet teveel van deze Synode moesten verwachten, dat de Synode eigenlijk een jaar zal duren (tot 2015) en dit slechts een beginnende stap was. Dus het is nu uitkijken naar 2015!

http://rorate-caeli.blogspot.com/2014/10/relatio-synodi-paragraphs-on-communion.html

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/sinodo-famiglia-36992/

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-distances-himself-from-very-conservative-critics-of-kaspers-co