Hervormingen

Bergoglio benoemt linkse bisschop Blase Cupich als aartsbisschop van Chicago

Blase Cupich

Paus Franciscus kondigde afgelopen zaterdag aan dat hij Blase Cupich aanstelt als aartsbisschop van Chicago. Een prelaat die best gekend is in pro-life cirkels als de man die in 2011 zijn priesters beval om NIET deel te nemen aan de lokale gebedswakes van ’40 Dagen voor Leven’, vlak voor een abortuskliniek. De media en de kerkwaarnemers beschrijven hem als progressief, inclusief en links.

Deze benoeming werd wijd geprezen door liberale katholieken en tegenstanders van de Leer van de Kerk, maar werd met bezorgdheid onthaald door vele katholieke activisten. Cupich vervangt de 77-jarige Kardinaal Francis George, gekend als een ‘Ratzinger-aanhanger’.

Cupich stelde in een interview met CBS Chicago dat hij open zou zijn om Communie te geven aan pro-abortus ‘katholieke’ politiekers en aan personen die een badge dragen ten gunste van het homohuwelijk.

Vaticaan-journalist John L. Allen zei dat hiermee de “Francis revolutie” eindelijk ook naar de VS is gekomen.

Categorieën:Hervormingen