Ketterse synode

Kasper: kardinalen die de Katholieke leer over het huwelijk verdedigen, vallen paus Franciscus aan

kasper_1716693c

Kardinaal Kasper, die in het consistorie in februari zijn plannen onthulde om gescheiden hertrouwde katholieken toe te laten tot de Communie, zegt in de Italiaanse pers dat hij de steun heeft van paus Franciscus. Kasper zei dat de kardinalen die zijn plan tegenwerken, in feite de paus zelf tegenwerken.

Hij zei in de krant Il Matino: “ze beweren dat ze zelf weten wat waarheid is, maar de Katholieke leer is geen gesloten systeem, maar een levende traditie dat evolueert”. “Sommigen van de volgende Synode willen een ideologische oorlog. De leer van de kerk is open, maar ze willen een gekristalliseerde waarheid.”

Beste Kasper: de Leer van de Kerk IS een gekristalliseerde waarheid!

Reagerend op de publicatie van een boek dat de traditionele leer verdedigt, door vijf kardinalen en andere theologen, zei Kasper: “Het doel van deze controverse is niet mijzelf, maar de paus.”

Kasper wil geen “doctrinale oorlog in de Synode”, maar een “pastorale Synode.” Hij voegde eraan toe dat de paus ook een “pastorale Synode wil.” Hij zei verder dat geen enkele kardinaal tegen hem sprak, maar dat hij twee keer met de ‘heilige vader’ sprak.  Hij ging akkoord met alles wat Bergoglio zei. “Wat kan een kardinaal doen, behalve met de paus zijn? Ik ben niet het doelwit, het doelwit is iemand anders.” Kasper zei dat paus Franciscus wist wat hij ging voorstellen en hij ging volledig akkoord met zijn speech.

Categorieën:Ketterse synode