Nu wordt in Italië militaire politie ingezet tegen critici van de Franciscanenvervolging

2june_2007_438

In Italië wordt nu, door de verantwoordelijken van de vervolging van de Franciscanen van de Immaculata, de militaire politie (la Carabinieri) ingezet om journalisten en bloggers en hun familie, die kritiek hebben op die vervolging, te intimideren en te censureren.

Het is waarschijnlijk de meest serieuze poging van de kerkelijke autoriteiten door gebruik te maken van de (militaire!) politie om de persvrijheid en het recht om vrij te spreken, te limiteren. Het is een schokkend nieuw hoofdstuk in de vertoning van de vervolging van de Franciscanen van de Immaculata.

Marco Torsatti, een senior journalist van La Stampa en Vaticaninsider, ontving op 29 juli 2014 een brief van de blogger Francesco Colafemmina (zijn blog: Fides et Forma), die samen met zijn vrouw werd gedagvaard door de ‘Carabinieri’ of de Italiaanse militaire politie. De dagvaarding werd gevolg door een beschuldiging van pater Alfonso Bruno, een handlanger van pater Fidenzo Volpi. Deze werd op zijn beurt door paus Franciscus aangewezen als apostolisch commisaris om de Franciscanen aan te pakken.

web-Father-Fidenzio-Volpi-01

 

http://rorate-caeli.blogspot.com/2014/07/la-stampa-police-now-used-to-intimidate.html