Ketterse synode

Kardinaal tegen kardinaal: de Italiaanse Kardinaal Caffara zegt dat Communie voor hertrouwde gescheidenen onmogelijk is

caffara

Al een tijdje geleden, op 17 maart 2014 zei Kardinaal Caffara, aartsbisschop van Bologna, in de Italiaanse krant Il Foglio dat zelfs niet een paus de Katholieke Leer over het huwelijk kan veranderen, inclusief het verbod voor Communie voor gescheidenen en burgerlijk hertrouwden.

Kardinaal Carlo Caffara zei dat deze leer in de Kerk van Christus zelf komt en door niemand kan veranderd worden, hetzij door een paus of een syonode. “Raak het huwelijk van Christus niet aan. Het kan niet beoordeeld worden geval per geval; je kunt een scheiding niet zegenen en hypocrisie is niet ‘barmhartig’.”

“De pausen hebben altijd geleerd dat de macht van de paus hier niet toe reikt: over een bekrachtigd en voltrokken huwelijk heeft de paus geen macht”, aldus de kardinaal.

Een Kardinaal die opkomt voor de waarheid!

http://www.lifesitenews.com/news/italian-cardinal-says-allowing-communion-for-civilly-remarried-is-impossibl

Advertenties

Categorieën:Ketterse synode

Getagd als: