Vergoelijking van de zonde

Paus Franciscus wil dat de Kerk het burgerlijk homohuwelijk bestudeert

Bob Lehman, Tom Felkner

Op 9 maart zei Kardinaal Dolan op NBC ‘Meet the Press’ dat paus Franciscus wil dat de Katholieke Kerk het burgerlijk homohuwelijk bestudeert.

Volgens Dolan wil Franciscus dat de kerkleiders het bekijken en de redenen zoeken die ze daartoe gedreven hebben. “Het was niet alsof hij eruit kwam en ze goedkeurde” zij Dolan.  “Hij zei, ‘Beter dan ze snel te veroordelen, laten we gewoon de vraag stellen waarom dit aantrekkelijk is voor bepaalde mensen.”

In een interview dat vorige week in een Italiaanse krant werd gepubliceerd haalde Franciscus het standpunt van de Kerk aan dat “het huwelijk tussen een man en een vrouw is”. “Maar”, zei hij, “we moeten kijken naar de verschillende gevallen en ze evalueren in hun variëteit.”

Het is ook algemeen bekend dat Bergoglio, toen nog Aartsbisschop van Buenos Aires, een voorstander was van burgerlijke homo-partnerschappen, (of homohuwelijk: wat is het verschil? Het koppel zet een handtekening onder een papiertje en gaat dan samen wonen en samen dingen doen die we liever niet weten).

Er is dus niets te evalueren “in hun variëteit”. Lezen we de H. Schrift:

Genesis 18:20-21 “Daarom zei Jahwe: ‘Luid stijgt de roep om wraak uit Sodom en Gomorra op! Uitermate zwaar is hun zonde! Ik ga naar beneden om te zien of hun daden werkelijk overeenstemmen met de roep die tot Mij is doorgedrongen; Ik wil het weten.’

Genesis 19:4-5 en 19:23-26 : “Zij hadden zich nog niet te rusten gelegd, toen de mannen van de stad, de Sodomieten, om het huis te hoop liepen, jong en oud, de hele bevolking, allemaal samen. Zij riepen Lot en zeiden: ‘Waar zijn die mannen die voor vannacht bij u hun intrek genomen hebben? Breng ze naar buiten, dan kunnen wij omgang met hen hebben.”

“Zodra de zon was opgegaan en Lot in Soar was aangekomen liet Jahwe uit de hemel zwavel en vuur over Sodom en Gomorra neerregenen. Hij verwoestte die steden en de hele streek, met alle bewoners en al wat er groeide.”

http://news.yahoo.com/pope-francis-dolan-gay-marriage-150312090.html

http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/04/ncr-report-from-argentina-bergoglio-did.html

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/20/pope-francis-civil-unions_n_2917222.html

Advertenties