Kardinaal & pauselijke adviseur Marx loochent Vagevuur en Hel

muenchen_580x325

Kardinaal Marx, lid van de groep van 8 kardinalen die paus Franciscus persoonlijk heeft aangesteld als adviseurs voor de hervormingen, loochent het Vagevuur en de Hel.

Kardinaal Reinhard Marx hield op 9 november een spirituele lezing over de verrijzenis, in Erding, Bavaria. Hij probeerde de christelijke leer aangaande de verrijzenis uit te leggen. “Elke persoon is een unieke, eeuwige schepping van God, die blijft bestaan en niet kan desintegreren tot niets.”

Maar dan begon hij te zwanzen. Hij vertelde dat het christelijk geloof in de verrijzenis afhangt van “of we geloven dat God mogelijks bestaat”. Hij ging verder met te zeggen dat de hoop gerechtvaardigd is dat onze dood een deur opent naar iets onverwoestbaar. “De verrijzenis geeft ons de zekerheid dat God ons zal transformeren en ons leiden met Zijn hulp tot het einde, maar zonder moralisering en zonder een hel of gemartel, gevangenis en een brandende oven. De Kerk heeft met beelden van het vagevuur en de hel angst gemaakt voor de dood. Niet enkel dit, de Kerk moet zich bekeren van het verspreiden van deze angstwekkende beelden, zodat de kwaadaardige uitvinding ervan voor de hand zal liggen.”

De Kerk moet de angst volledig verdrijven” benadrukte Marx. Om zich in te beelden wat na de dood komt, heeft de mens beelden nodig, maar dit moeten beelden van hoop en vertrouwen zijn. Beelden en hulp om verder te gaan.”

Dit zijn dus de woorden letterlijk uit de mond van één van de acht adviseurs, persoonlijk aangesteld door Franciscus, om mee te helpen de Kerk te hervormen. Wat een ketterij zeg!

http://www.katholisches.info/2013/11/18/c8-kardinalsrat-1-kardinal-marx-korrigiert-jesus-und-schafft-hoelle-und-fegefeuer-ab/

http://eponymousflower.blogspot.pt/2013/11/c-8-cardinal-advisor-1-cardinal-marx.html