Franciscus kust man met neurofibromatosis

POPE FRANCIS' GENERAL AUDIENCE

6 november, Vaticaanstad.  Aan het einde van zijn generale audiëntie ging Franciscus rond op het St-Pietersplein en hij omhelsde en kuste daar een man met een ernstige vorm van neurofibromatosis.

We hebben voor u wat reacties van mensen gesprokkeld:

  • Ik ben een atheïst, maar ik begin echt van paus Franciscus te houden. Hij lijkt echt te begrijpen dat de Kerk zich zou moeten focussen op wat Jezus zei: de armen, de behoeftigen en de verworpenen. Als meer christenen een leven zouden leiden zoals dit dan zou het christendom niet zo’n slechte reputatie hebben. Ik hoop echt dat Paus Franciscus op dit pad verdergaat. Ik weet dat hij grote dingen zal doen voor de kerk.
  • Ik ben zeker geen fan van de RKK en er is veel werk dat ze moeten doen om hun daden op te kuisen, maar deze paus? Dit is een daad van klasse. Blink uit, uwe Eminentie, blink uit!
  • Nederigheid op z’n best.
  • Ik ben agnostisch en ik ben meer cynisch over de religies geworden de laatste jaren, maar deze man geeft mij hoop. Wie geeft er om de bijzonderheden van iemands geloof? De daden zijn belangrijker. Dit is de les van Christus. Medelijden hebben en goed doen voor je naaste en alle schepselen van deze mooie schepping.
  • Als een vrijzinnig man, heb ik wel respect voor deze mens, die niet boven de mensen staat maar er tussen wil leven. Als hij nu al de conservatieven kardinalen die hem omringen buiten wipt, kan er misschien een moderne kerk komen.
  • Ik ben ook niet (meer) katholiek gelovig, maar voor deze paus heb ik echt héél veel respect! Jammer dat hij geen 30 of 40 jaar eerder is verkozen, toen hij het zinkende schip “kerk” misschien nog had kunnen redden! Dat men indertijd Ratzinger verkozen heeft boven déze man, gaat mijn verstand al helemaal te boven!
  • Misschien verdient deze paus nu al de status van zaligverklaring. Deze man heeft meer in zich dan de pausen die hem vooraf gingen. Bovendien een man die helemaal geen paus wilde worden.
  • Het instituut “kerk” is mijn ding helemaal niet maar deze man verdient respect.

Als de wereld (de niet-gelovigen) van de paus begint te houden, is dat dan een goed teken?

Bronnen van de reacties:

http://www.hln.be/hln/nl/15779/De-Paus/article/detail/1736723/2013/11/07/Paus-omhelst-man-met-ernstige-huidaandoening.dhtml

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/06/pope-francis-sick-man-boils_n_4227595.html?utm_hp_ref=religion