“Zonde is je geweten niet gehoorzamen”

Paus Franciscus heeft een lange open brief geschreven naar de stichter van de krant La Republica, Eugenio Scalfari, waarbij hij stelde dat niet-gelovigen zouden vergeven worden door God als ze hun geweten volgen.

Hij antwoordde op een lijst vragen, die in de krant werden gepubliceerd door Mr. Scalfari, die geen katholiek is. Franciscus schreef: “Je vraagt mij als de God van de Christenen diegenen vergeeft die niet geloven en die het geloof niet zoeken. Ik begin met te vertellen- en dit is het fundamentele- dat Gods barmhartigheid geen grenzen kent als je naar Hem gaat met een oprecht en berouwvol hart gaat. De kwestie voor diegenen die niet in God geloven, is om hun geweten te gehoorzamen. Zonde, zelfs voor diegenen die geen geloof hebben, bestaat wanneer mensen hun geweten niet gehoorzamen.”

Geweten niet gehoorzamen? Zonde is volgens mij nog altijd: het overtreden van de Geboden van onze Heer.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-assures-atheists-you-dont-have-to-believe-in-god-to-go-to-heaven-8810062.html