Gezondheid Paus Benedictus XVI verslechterd; hij lijdt aan nierfalen

Gaat Paus Benedictus XVI nog het nieuwe jaar halen? Bergoglio vroeg aan het eind van de Algemene Audiëntie deze voormiddag om een gebedje te doen voor Benedictus, die “zeer ziek is”. Het Vaticaans Persagentschap bevestigde daarna dat de gezondheid van Benedictus “in de laatste paar uur verslechterd is” ten gevolge van zijn “hoge leeftijd”. Een ingelichte Vaticaanse bron liet aan National Catholic Register weten dat Benedictus lijdt aan verergerd nierfalen.

De bron zei dat Benedictus XVI last heeft van “nierfalen dat de afgelopen uren is verergerd”. De bron voegde eraan toe dat de 95-jarige Paus ongeveer anderhalve maand geleden een aanpassing aan zijn “pacemaker heeft ondergaan om zijn hartslag te regelen”, maar benadrukte dat dit geen verband hield met zijn nierfalen.

Accuut nierfalen is vrij ernstig, maar kan nog opgelost worden met nierdialyse of niertransplantatie (in het geval van Benedictus hoogst onwaarschijnlijk).

De directeur van het Vaticaanse Persagentschap zei dat de situatie “op dit moment onder controle blijft” en dat Paus Benedictus XVI constant door dokters in de gaten wordt gehouden.

Moge God verhoeden dat Benedictus komt te sterven voordat de pauskwestie door de goede overgebleven kardinalen is opgehelderd.

Paus Benedictus XVI is met zijn 95 jaar en 8 maanden de langst levende paus ooit in de hele kerkgeschiedenis.

Bidden we voor de paus.

Bron: Vatican News, NCRegister