Ketterse synode

Het fameuze ‘Instrumentum Laboris’ voor de Synode in oktober

synod

Het ‘Instrumentum laboris’ of het werkdocument voor de Synode in oktober 2015 werd vrijgegeven. Het handelt o.a. ook over armoede, ecologie en migratie. “Het evangelie over de familie zou niet mogen onderdrukken,” is het standpunt. En het Jubileum van barmhartigheid wordt, zoals te verwachten was, ook aangehaald.

Vandaag publiceerde het Vaticaan het werkdocument voor de komende Synode in oktober. Het document omvat de conclusies van vorig jaar en vuurt opnieuw het debat aan over het probleem met hertrouwde gescheidenen, homoseksuelen en de afwijzing van abortus. Het omvat ook iets nieuws: de noodzaak om vrouwen en families te betrekken bij het opleiden van priesters in de seminaries.

Het document refereert ook naar de verwelkomende en “barmhartige” houding die de Kerk zou moeten hebben tegenover diegenen die ongehuwd samenleven. In essentie zou “het evangelie van de familie een boodschap van hoop moeten verkondigen, het mag niet onderdrukkend zijn.”

Het document haalt ook aan dat de komende Synode plaatsvindt in de context van het Buitengewone Jubileum van barmhartigheid dat Bergoglio heeft afgekondigd, en dat begint op 8 december 2015.

Dit verbaast ons niet. Bergoglio zal dat zogezegde jubileum gebruiken om de Synode te manipuleren. De ware barmhartigheid, dat is vergeving na een waar berouw, wordt hier vergeten. In plaats daarvan wordt een valse barmhartigheid verkondigd die oproept om mensen die in zonde leven te omarmen en toe te laten tot de sacramenten. Men zal dit jubileum aanhalen om te zeggen dat men “barmhartig” moet zijn voor hertrouwde gescheidenen, en ze toelaten tot de Communie, dat men de homo’s die samenleven moet verwelkomen in de kerk, enzovoort!

En om zijn agenda nog wat kracht bij te zetten nodigt hij progressieven uit zoals bisschop Bonny, die openlijk IVF, contraceptie en het homohuwelijk steunt.

Categorieën:Ketterse synode

Getagd als:,