Bergoglio laat de gelovigen de tango dansen op zijn verjaardag

tango

Bergoglio zegt dat hij zot is van de tango. Hij liet zelfs, toen hij nog aartsbisschop was, vaak in zijn missen in Buenos Aires een koppel de tango dansen voor het altaar.

Op zijn verjaardag, op 17 december 2014, liet hij de gelovigen op het St-Pietersplein de tango dansen.

De tango ontstond in Zuid-Amerika, en in het bijzonder in Argentinië in de bordelen als een dans tussen de prostituee en haar pooier. Omdat de tango zo onfatsoenlijk en wellustig is  werd het door de H. Paus Pius X officieel veroordeeld. Hij schreef in 1914: De tango, die al veroordeeld werd door diverse bisschoppen en zelfs verboden werd in protestante landen, moet absoluut verboden worden in de Stoel van de Heilige Vader, het centrum van de Katholieke religie.”

tango3

tango2