Apostasie

Bergoglio tegen ‘La Nacion’: Hertrouwde gescheidenen moeten geïntegreerd worden in de Kerk

article-2538097-1A97CD0C00000578-430_634x421

Bergoglio gaf op 8 december 2014 een exclusief interview met het dagblad La Nacion. Daarin zei hij het volgende:

“We moeten voortgaan… In het geval van gescheidenen die hertrouwd zijn, stelden we de vraag, wat doen we met hen? Welke deur kunnen we hen toestaan te openen? Dit was een pastorale bezorgdheid: zullen we ze toestaan om naar de Communie te gaan? Communie alleen is geen oplossing. De oplossing is integratie. Ze zijn niet geëxcommuniceerd, dat is waar. Maar ze kunnen geen peetouders van een gedoopt kind worden, voorlezen in de Mis mag niet, en ze mogen de Communie niet uitdelen, ze kunnen geen lesgeven op de Zondagsschool, er zijn zowat zeven dingen die ze niet mogen. Ik heb de lijst hier bij me. Komaan! Als ik één van die dingen openbaar, zal het lijken alsof ze effectief geëxcommuniceerd zijn! Zodus, laten we de deuren wat meer openen. ”

“Waarom mogen ze geen peters en meters worden? ‘Nee, nee, nee, welke getuigenis zullen ze geven aan hun petekind?’ Het getuigenis van een man en een vrouw die zeggen: ‘mijn liefste, ik heb een fout gemaakt, ik was hier verkeerd, maar ik geloof dat de Heer mij bemint, ik wil God volgen, ik was niet verslagen door zonde, ik wil verdergaan.’ Is er iets meer christelijker dan dat?”, zei Bergoglio.

Hij ging verder: “Wat als iemand van de politieke gangsters onder ons, corrupte mensen, gekozen worden om iemands peetouder te zijn. Als ze deftig getrouwd zijn door de kerk, zouden we hen accepteren? Wat soort van getuigenis zullen zij geven aan hun petekind? Een getuigenis van corruptie? Dingen moeten veranderen, onze standaarden moeten veranderen.”

Scheiden en hertrouwen met een ander is zonde, staat zeer duidelijk in de Schrift, hoe je het ook draait of keert, beste Bergoglio!