Bergoglio rehabiliteert geschorste priester en bevrijdingstheoloog Miguel D’ Escoto Brockmann

157034

Bergoglio heeft de 81-jarige geschorste priester Nicaraguaanse Miguel D’Escoto Brockman gerehabiliteerd.

Hij werd in 1985  door Paus Johannes Paulus II geschorst omdat hij actief was in de politiek. Volgens het kerkelijk recht mag een priester geen politieke ambten uitoefenen. D’Escoto was minister van de socialistische sandinistenregering van Daniel Ortega. Hij was van 2008 tot 2009 tevens de president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. D’Escoto is een fervent aanhanger van de bevrijdingstheologie. (!)

Nadat hij enkele jaren geleden zijn politieke taken neerlegde heeft hij een brief geschreven aan paus Franciscus waarin hij vroeg om voor zijn dood weer de Eucharistie te mogen vieren. Bergoglio heeft hiermee ingestemd.

Gisteren, op 5 augustus 2014 deed D’Escoto een straffe uitspraak. Hij zei op Kanaal 4 van de lokale Nicaraguaanse tv dat (de communist) Fidel Castro door God uitgekozen was om de boodschap van de H. Geest te brengen in Latijns Amerika:

“Het Vaticaan mag iedereen het zwijgen opleggen, maar dan zal God de stenen doen spreken, en de stenen zullen dan hun boodschap verspreiden, maar Hij deed dit niet. Hij koos de grootste Latijns-Amerikaan aller tijden: Fidel Castro.” “Het is door Fidel Castro dat de Heilige Geest ons de boodschap zendt. Deze boodschap van Jezus, over de nood om te vechten om standvastig en onomkeerbaar het koninkrijk van God op deze aarde te vestigen, wat zijn alternatief is voor het imperium.”

 

 

http://www.laprensa.com.ni/2014/08/05/ambito/206365-descoto-fidel-castro-elegido

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6083-ex-ministers-sandinisten-mogen-weer-mis-vieren