Ketterse synode

Aartsbisschop Paglia: “De Synode is niet om doctrines te herbevestigen, maar om oplossingen te vinden

v3_s2ew_consultazione.redir_allegati_doc

De President van de Pauselijke raad voor de Familie, aartsbisschop Vincenzo Paglia (foto rechts), gaf op 19 juli 2014 een een interview aan Vatican Insider.

Hij zei dat de Synode er niet is om doctrines te herbevestigen, maar om oplossingen te vinden voor hertrouwde gescheidenen en voor iedereen. “De Synode zich moet uitrusten zoals een veldhospitaal om de vele open wonden te helen en om te helpen een meer vaste toekomst te bouwen in de geest van barmhartigheid.” “Er zijn fundamentele vragen die moeten beantwoord worden zonder vertragingen.” Hij zei ook dat er “grote respons was op de vragenlijst die werd rondgestuurd naar de bisdommen” en dat “de gelovigen hoge verwachtingen hebben omtrent oplossingen voor hetrouwde gescheidenen.”  Volgens Paglia strekt dit probleem zich uit naar andere christelijke kerken en zelfs buiten de gelovigen. “De pastorale bedoelingen van de paus geven de synode een concrete dimensie en creëren nieuwe verwachtingen.”

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/inquiries-and-interviews/detail/articolo/sinodo-35354/

Categorieën:Ketterse synode

Getagd als: