Uittreksel van een brief van Fr. Paul Kramer over de staatsgreep van Bergoglio

The Conclave Of Cardinals Have Elected A New Pope To Lead The World's Catholics

Uittreksel van een brief van Fr. Paul Kramer aan een vriend over de staatsgreep van Bergoglio in het Vaticaan (uit het Engels vertaald).

“Van wat ik kan construeren, gebaseerd op de berichten die ik ontving, lijkt het dat kardinaal Bergoglio in 2005 niet uit liefdadigheid de voor hem stemmende blok kardinalen de opdracht gaf om hun stem te geven aan kardinaal Ratzinger; maar in tegenstelling; het was een gewiekste en sluwe zet, berekend om het pausschap te verkrijgen na een kort, overgangs- Ratzinger pontificaat. Na de verkiezing van Ratzinger, zei kardinaal Murphy-O’Connor op tv: “We kregen niet onze man”. Kardinaal Danneels was zelfs nog botter.

De vermeende notities van een kardinaal die gepubliceerd werden in een grote Italiaanse krant, geven aan dat tijdens de laatste stemronde er een mysterieuze verschuiving was van 12 stemmen van Bergoglio naar Ratzinger zodat deze genoeg stemmen kreeg om paus te worden. Recent informeerde een kardinaal een prominente figuur in Rome, die ik persoonlijk ken, dat nadat de 70-40 impasse werd bereikt, de groep van Bergoglio een deal maakte met de Ratzinger partij. Ratzinger zou een voldoende aantal van Bergoglio’s stemmen krijgen om zijn verkiezing te verzekeren, op voorwaarde dat na X aantal jaar, als Ratzinger nog zou leven, hij zou moeten aftreden. Onmiddellijk na de verkiezing van Paus Benedictus, zei een kardinaal op tv dat het pontificaat van Ratzinger nog geen 3 jaar zou duren.

Benedictus had geen intentie om zich te schikken naar de voorwaarden waarmee zijn kiezers waren akkoord gegaan. Een zeer zorgvuldig georganiseerde campagne van bedreigingen sloeg er uiteindelijk in om Benedictus te laten aftreden. De verkiezing van Bergoglio was eigenlijk een staatsgreep. Hij heeft er met grote sluwheid en medogenloosheid naar gestreefd om het doel van zijn onheilige ambitie te bereiken – het pausschap. Maar hij is de Antipaus. Benedictus is nog steeds de paus, zelfs als hij mentaal in staat van ontkenning is van dat feit. Ik ben enkele interessante documenten aan het lezen uit Argentinië, die deze goddeloze ketter ontmaskeren.”

Bron: de FP pagina van Fr. Paul Kramer (3 juni).