Paus Franciscus gaat te biecht voor het oog van de camera’s

600x399118

Op vrijdag 28 maart 2013 deed paus Franciscus weer een stunt. Hij boog neer voor de massa aanwezig in de St-Pietersbasiliek en ging dan goed zichtbaar voor iedereen neerknielen aan de biechtstoel bij een gewone priester, zodat heel de wereld goed kon zien dat hij ging biechten, want het werd live uitgezonden door Vatican TV.

Een daad van nederigheid of wilde hij weer opvallen en de aandacht naar zich toe trekken?

Uit de H. Schrift: Matteus 6:1-7  “Pas op dat jullie je gerechtigheid niet doen voor het oog van de mensen, om door hen gezien te worden. Anders wacht je geen loon bij jullie Vader in de hemel. Dus wanneer je barmhartig bent, loop er dan niet mee te koop, zoals de schijnheiligen dat doen in de synagogen en op straat, om door de mensen geprezen te worden. Ik verzeker jullie, ze hebben hun loon al. Maar als jij barmhartig bent, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechter doet, opdat je barmhartigheid in het verborgene gebeurt; en je Vader die in het verborgene ziet, zal het je lonen. En wanneer je bidt, wees dan niet als de schijnheiligen, zij staan graag in de synagogen en op de hoeken van de straten te bidden, om op te vallen bij de mensen. Ik verzeker jullie, ze hebben hun loon al. Maar als je bidt, ga dan je binnenkamer in, doe de deur dicht, bid tot je Vader die in het verborgene is, en je Vader die in het verborgene ziet, zal het je lonen.”

Bj1N8oyCUAAAKJi

http://www.theblaze.com/stories/2014/03/28/pope-francis-breaks-tradition-and-stuns-thousands-with-bold-move/

http://www.catholicherald.co.uk/news/2014/03/28/francis-surprises-aides-by-going-to-confession-in-public/