Bergoglio zegt dat we mogen liggen slapen voor het H. Tabernakel

0

Op 27 september 2013 was er een audiëntie voor de deelnemers van de pelgrimage van de catechisten n.a.v. het Jaar van het Geloof en het Internationaal Congres over Catechese.

Daarin zei paus Franciscus het volgende:

“Ik vraag jullie: hoe vertoeven jullie in de aanwezigheid van de Heer? Wanneer jullie de Heer bezoeken, wanneer jullie kijken naar het Tabernakel, wat doen jullie? Zonder spreken…”Maar ik spreek, ik praat, ik denk, ik mediteer, ik luister…” Zeer goed! Maar laten jullie jezelf bekeken worden door de Heer? Jezelf laten aangestaard worden door de Heer. Hij kijkt naar ons en dit is op zich een manier van bidden. Laten jullie jezelf aangestaard worden door de Heer? Maar hoe doen jullie dit? Jullie kijken naar het Tabernakel en jullie laten jezelf bekeken worden… het is simpel! “Het is een beetje saai, ik val in slaap.” Val dan in slaap, slaap! Hij kijkt nog steeds naar je! Maar weet zeker dat Hij naar je aan het kijken is!

De Heer is aanwezig in het H. Tabernakel en verlangt dat wij Hem aanbidden (bij voorkeur op de knieën), dit kan zowel door inwendig, mediterend gebed zijn, als door bvb een rozenkrans. Maar zich laten ‘aanstaren’ en liggen slapen?! Wat voor kletskoek is dat! Eenieder die beweert dat men door te liggen slapen de Heer kan behagen komt niet van God!

http://www.vatican.va/holy_father/francesco/speeches/2013/september/documents/papa-francesco_20130927_pellegrinaggio-catechisti_en.html